Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Tayini çıkan müdüre veda yemeği.

Nazilli'deki okul yöneticileri Aydın'a tayini çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan için Öğretmen Evi'nde veda yemeği düzenledi.

Veda yemeğinde konuşan Nazilli Anadolu Lisesi Müdürü Hanifi Güney: "İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Faruk Ercan ve Şube Müdürlerimiz Şahin Ünver, Sezai Selçuk ve Hıdır Dağaşan'a ilçemizde görev yapmakta olan okul müdürleri olarak veda yemeği düzenledik. İlçe Müdürümüz ve şube müdürlerimiz ile ilgili olarak son ana kadar hayırlı bir haber bekliyorduk. Ama olmadı. Hayırlısı olsun. Ben Nazilli'de görev yapan eski bir Müdür olarak tüm Müdür arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Faruk Ercan da konuşmasında  ayrılmak ve veda etmenin zor olduğunu ifade ederek, "Ben zor bir hayatın insanıyım. Bu zor hayatın içerisinde pek çok şeyi başarmaya çalışan bir insanım. Bir lider konumunda olduğunuz zaman dik durmak zorundasınız. Bu dik duruşunuzu her yerde ortaya koymak zorundasınız. Çok zor bir anı yaşadığımı da belirtmek istiyorum.  Çünkü elde ettiğimiz tüm başarılarda sizler vardınız" diye konuştu.

CHP Didim İlçe kongresine doğru

CHP Didim İlçe Başkan Adayı Gökmen Karataş, 21 Haziran'da yapılacak olağanüstü kongreye ekibi ile birlikte hazır olduğunu söyledi.

Karataş, düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart öncesi genel merkezin verdiği kararın ve ardından yaşanan sıkıntının sorumlusu olarak gösterilmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

CHP Genel Merkezi Yüksek Disiplin Kurulu talebi ile yerel seçim sürecinde CHP dışında tavır gösteren kişilerle ilgili İl Disiplin Kuruluna belirlenen 30 ismin sevk edildiğini ve İl Disiplin Kurulundan "somut" gerekçe sunulmadığı nedeniyle red geldiğini belirten Karataş, bu saatten sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmaları gerektiğini belirterek "Son yerel seçimlerde de mücadelemizden ötürü sağlıklı yapının sürdürülmesi yönünde talep geldi ve bu kararı aldım. Siyasi hırsım yok; siyasi ideallerim, siyasi iddialarım var. Partim ne görev verirse onu yaparız. Bir yenilenme talebi vardı bizde elimizi taşın altına koyduk, bu talebi karşılamak için adayım" diye konuştu.

- Geleneksel Türk El Sanatları kursiyerlerinden sergi

Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Nazilli İmam Hatipliler Derneği (NAİMDER) sponsorluğunda Aydın'da "Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi" açtı.

Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Nazilli Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile hüsn-ü hat, ebru ve tezhip sanatlarında yapmış oldukları eserlerini Aydın'da sergiledi.

Nazilli Halk Eğitim Merkezi Geleneksel Türk El Sanatları eğitmenlerinden Kamile Köseoğlu, 2 yıl boyunca çeşitli yerlerde sergiler açtıklarını ifade ederek, "Aydın'daki 2. sergimiz. Öğrencilerimiz ilk yıl hüsn-ü hat sanatıyla ilgilendiler. Bu yıl ebru sanatı ve tezhip sanatıyla ilgilendiler. Bu bir dönüşümdür. Gelen her öğrenci için aynı şeyleri öğretiyoruz. Öğrencilerimiz burada belirli bir süre devam edip değişik sanatları öğrendikten sonra yetenekleri doğrultusunda güzel sanatlar fakültesine yönlendiriyoruz" dedi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Karataş Nazilli Didim Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title