Haberler

Aydın'da Yılın İlk Pamuk Hasadı

Güncelleme:

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde çiftçi Murat Şayık (33) Ege Bölgesi'nde yılın ilk pamuk hasadını gerçekleştirdi. Murat Şayık ilk pamuğun kilosunu 1 lira 90 kuruştan sattığını söyledi.

İncirliova'nın Sandıklı Mahallesi'nde yıllardan beri çiftçilik yapan ve her yıl değişik ürünler üreterek geçimini sağlayan Murat Şayık, 30 Mart tarihinde ektiği pamuğun hasadını gerçekleştirdi. "Erken ektim, erken biçtim" diyen Şayık, " Aydın'da pamuk ekimini erken yaptım. Bu nedenle bu bölgede normal tarihte pamuk eken üreticilerden bir ay önce pamuk hasadı yaptık. İlk toplanan pamuğun kilosunu 1 lira 90 kuruştan verdim. İnşallah bu fiyatlar düşmez. 25 dönüm araziye pamuk ekimi yaptım. Dönümden 550 kilo pamuk bekliyorum. Girdi fiyatları da biraz uygun olsa pamuk üreticisi daha mutlu olacak. Aydın'da ilk pamuk hasadını gerçekleştirdiğim için çok sevinçliyim. Tüm çiftçilerimizin sezonunun hayırlı geçmesini dilerim" dedi.

Sezonun ilk pamuğunu İncirliova'daki bir pamuk tüccarına sattığına da değinen Şayık, bu yıl pamuk fiyatlarıyla ilgili olumlu beklentileri olduğunu belirterek bu şekilde devam ederse pamuğun eski günlerine döneceğini ve gelecek yıllarda da pamuk üretimi yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İncirliova Sandıklı Aydın Ege Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

mehmet aydın:

zaten çifçi mafolmuştır ozaman mazot biraz insin zarar dır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title