Haberler

Aydın'da Yetim Dayanışma Günleri

Aydın İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği, Yetim Dayanışma Günleri kapsamında etkinlik düzenlendi.

Aydın İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği, Yetim Dayanışma Günleri kapsamında etkinlik düzenlendi.

Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) yerleşkesindeki restoranda düzenlenen etkinlik, sivil toplum kuruluşlarını ve gönüllüleri bir araya getirdi.

Aydın İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Çam, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde İHH tarafından 7 yıldır düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri'nin Aydın'da ilkini gerçekleştirdiklerini belirtti.

İHH olarak 2013 yılından itibaren bu konuda çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Çam, "Sizlerin desteğiyle yardıma muhtaç aileleri himaye ederek dertlerine derman, sıkıntılarına çözüm olmaya çalışıyoruz. Bu yıl Nepal Ali Ramazan ve Meryem Üstünsoy yetimhanesinin bir yıllık masraflarını karşılamak için çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Türkiye'nin 75 ilinde ve 56 ülkede 89 bin 85 yetim çocuğun her ay düzenli bakımını üstlendiklerine dikkati çeken Çam, onlara eğitim, sağlık, gıda ve barınma konularında da destek verdiklerini, her yıl dünyanın 135 ülkesindeki 800 bin yetime yardım ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya, ADÜ Genel Sekreteri Mustafa Aslan, Aydın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Genel Sekteri Faruk Uludağlı, AK Parti Didim İlçe Başkan Yardımcısı Maşallah Özsubaşı, İHH gönüllüleri ve aileler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Menderes Üniversitesi Türkiye Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title