Haberler

Aydın'da Vakıflar Haftası Etkinlikleri Başladı

Aydın'da her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında gerçekleşen Vakıflar Haftası etkilikleri, çelenk sunumu ve valililik ziyaretiyle başladı.

Aydın'da her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında gerçekleşen Vakıflar Haftası etkilikleri, çelenk sunumu ve valililik ziyaretiyle başladı.

Aydın merkez Efeler ilçesinde Vakıf Haftası etkinlikleri, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran ve beraberindeki heyet Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret ederek Vakıflar Haftası kapsamında yapılacak olan etkinlikler ile ilgili olarak bilgi verdi. Yapılan ziyarette Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran, Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünde çalışan birkaç personel yer aldı. Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran Vakıflar Haftası dolayısıyla nezaket ziyaretinde bulunan heyet adına Vali Ayyıldız'a çiçek takdiminde bulundu.

"33 BİN HEKTAR GAYRİMENKULÜMÜZ MEVCUT"

Ziyarette konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran, sosyal dayanışmayı arttırmak adına hayırsever vatandaşların birçok konuda vakıf eserler bıraktığını ve Aydın'ın vakıf yönünden oldukça zengin olduğunu belirterek, "Ecdadımız bu topraklarda çok eser vakfetmiş. Denizli, Muğla, Aydın bölgemizde 33 bin hektar gayrimenkulümüz mevcut. Bunların büyük bir kısmı boş arazi, tarla, zeytinlik ve incirlik şeklinde oluşuyor. Bunların yanında kervansaray, cami, türbe, medrese gibi birçok gayrimenkullerimiz var. Mevcut personelimizle bu vakıfların daimiyetini devam ettirmek, gelirlerini arttırmak, ve yeni vakıfların kurulmasına yardımcı olmak maksadıyla gayretle çalışıyoruz" dedi.

"AYDIN'I GELECEĞE VAKIF CENNETİ BİR İL OLARAK BIRAKMALIYIZ"

Vali Erol Ayyıldız da, Vakıflar Haftasını kutlayarak başladığı konuşmasında, "Aydınla ilgili konuşmaya başlarken söylenen sözlerden bir tanesi içinde yaşanan Aydın ili bir nevi vakıf sayılır. Ecdadımızın bize bıraktığı bu bereketli topraklar ciddi anlamda, vakfı görmek, eserlerini görmek ve bir nevi ecdadı anlamak vakıf geleneğiyle bırakmış olduğu eserleri devralarak bir anlam kazanıyor. Aydın da Türkiye'de vakıf eserlerine örnek verilebilecek ve vakıf geleneğinin yaşatıldığı iller arasında yer alıyor. Bu anlamda Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün Aydın'da kurulması da önemlidir. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ecdada layık bir şekilde son 10-15 yılda ciddi anlamda eski vakıf eserlerini günümüze kazandırmayı, yararlandırmayı ve yarına bırakma noktasında hatırı sayılır kadirşinas bir hareket içerisinde bulunuyorHerkesin elinden geldiği kadar geleceğe yönelik olarak Tabi yaptığımız şeyleri yeterli bulmuyoruz. Bizlerin de aynı zamanda geleceğe vakıf olabilecek eserler bırakmamız gerektiğine inanıyorum. Onun için sivil toplum kuruluşları ve vakıflar bir arada hareket ederek geleceğe bırakılacak eserleri bugünden kazandırmaya ve dolayısıyla da Aydınımızı gelecekte haklı olarak ve vakıf cenneti olabilecek bir il olarak bırakmak hepimizin bu anlamda bir gayesi olmalıdır diye düşünüyorum. Bu işte hamurunda yoğrulmuş ve emeği geçen insanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vakıflar Haftası Abdullah Aslan Erol Ayyıldız Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title