Haberler

Aydın'da Üretici, Kuraklığa Karşı Yol Haritası Bekliyor

Söke Ziraat Odası Başkanı Kocabaş: "Çok su isteyen ürünlere kısıtlamalar getirilmeli"

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Aydın'da kuraklığa karşı yol haritası belirlenmesi ve üreticilerin kuraklığa karşı bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yazılı açıklama yapan Kocabaş, İl Kuraklık Kriz Merkezi'nin çalışması kapsamında 175 çiftçiyle birlikte Kemer ve Çine barajlarını ziyaret ettiklerini, yetkililerin tarımsal sulamada bu yıl için bir sıkıntı yaşanmayacağını belirttiğini kaydetti.

Buna rağmen kurak bir döneme girildiğini ifade eden Kocabaş, bu kapsamda yeni bir yol haritasının belirlenmesi gerektiğine işaret etti.

Kocabaş, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Çok su isteyen ürünlere kısıtlamalar getirilmesi ve bölgelerin sulamada kullanacakları su miktarlarının tespit edilerek açıklanması gerekiyor. Kuraklığın süresi ve yapacağı etkiler konusunda tahmin yürütmemiz mümkün olmuyor. Bu yüzden Aydın İl Kuraklık Kriz Merkezi'nin bir yol haritası belirlemesini bekliyoruz. Gerekli görüldüğü takdirde ekimlere başlayacağımız bu günlerde, kuraklık gerçeğine göre ürün ekilmesi istenmelidir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarımsal kuraklığı göz önüne alarak tarımsal ürün planlaması yapmalı, hangi ürünün ne kadar, nasıl ve nerede üretileceğini tespit etmelidir." - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kocabaş Aydın Söke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title