Haberler

Aydın'da Trafik Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Aydın Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemin başlaması nedeniyle okul çağındaki çocukların servis araçlarında huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmaları için Aydın Şoförler Odası Başkanlığı Toplantı salonunda servis taşımacılığı yapan şoförlere yönelik trafik güvenliği bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Erkan Azak, Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, Jandarma ve Emniyet Trafik Şubesi yetkilileri ve servis şoförleri katıldı.

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, yapmış oldukları mesleğin önemini bildiklerini belirterek, "Okul servis aracı işletmecileri olmamız dolayısıyla ayrıca bir önem arzetmekteyiz. Şöyleki, en değerli varlıklarınız bizlere emanet. Bu emaneti her zaman erken vakitte evlerinden alıp, akşam ailelerine teslim ediyoruz. Bunun için bizler için koyulmuş olan kurallar kanunlar ve yönetmeliklere harfiyen uymamız önem arz etmektedir. Bunun yanında meslek ahlakımızla ilgili ahidevrandan gelen geleneklerimizi devam ettirmek suretiyle onlara iyi örnek olmak, okuldan sonraki ilk gördükleri insan olarak bizi örnek alacaklarını bilerek hareket etmek hepimizin birinci görevidir. Bu amaçla bugün tertip edilmiş toplantıyı odamızda yapmalarından dolayı başta sayın valim olmak üzere, emniyet müdürümüze ve diğer katılımcılara ayriyetten teşekkür ediyorum" dedi.

İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ'da, trafik güvenliğinin bir yaşam biçimi olarak benimsenmesi gerektiğini ifade ederek "Bir araya geldiğimiz bu ortamda çocuklarımızın servis araçlarında huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmaları, daha güvenli okul yolları oluşturmak, ebeveynlerin çocuklarını herhangi bir endişe duymaksızın okula göndermeleri amacıyla trafik güvenliğini arttırıcı önlemlerin alınması ve bunların devam edilebilirliği yetkili kurumların ödev ve sorumluluğunda olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Servislere özellikle gps çakılması ve hız kuralları yönünden izlenmesi, çocukların servise biniş ve iniş saatlerinin mesaj çekilerek ailelere bildirilmesi taşıma sınırının üzerinde öğrenci alınmaması sigorta ve muayenlerinin zamanında yapılması çocukların emniyet kemeri kullanması araç içi düzenin sağlanması iniş ve binişlerde yardımcı olacak rehber personel bulundurulması kolluk kuvvetleri ile birlikte okul yönetimlerince servis araçları ve şoförlerinin teknik ve yeterlilik yönünden incelenmesi şöfor ve rehber personelin öğrenciye yaklaşımı bununla birlikte örnek olacak davranışların denetlenmesi trafik güvenliği bilincinin aşılanması doğru davranışların yaşam biçimi olarak benimsenmesi hepimizin hedeflerindendir" dedi

Vali yardımcısı Alper Faruk Güngör'de, "Servis araçlarının karıştığı kazaları sıfıra indirmek en önemli hedefimizdir. Emniyet genel Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu öğrencilerimizin taşıma güvenliğinin sağlanması konulu toplantıda sizlerle bir aradayız. Okul servis araçlarile taşımalı eğitim servis araçlarının karıştığı kazaları sıfıra indirmek ikinci eğitim-öğretim döneminin en önemli hedefi olmak durumundadır. Aydın'da yaklaşık 3000 aracımız bu sahada faaliyet gösteriyor. Bu kapsamda bu araçların 1876 tanesini denetlemişiz. 67 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır. İnşallah yapılacak bu denetimlerle sizlerin bu göstereceği duyarlılıkla bunları daha da aza indirmeyi hedefliyoruz" dedi.

İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan bilgilendirme toplantısını yapmak üzere burada bulunduklarını söyleyen Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Erkan Azak ise, "Daha huzurlu daha güvenli bir taşıma sistemi oluşturulması için neler yapabiliriz bununla ilgili bu toplantıyı planladık. Her insan bu ülke için vazgeçilmez bir değerdir. Yarınlarımızı oluşturacak çocuklarımız olursa bizler için daha da önem arz etmektedir" diyerek trafik kural ve kaideleri ile yaşamayı mutlaka öğrenmek zorunda olduğumuzu ifade etti.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından servis taşımacılığı yapan şöforler söz alarak, özellikle okul önlerindeki trafik sorunu ve korsan taşımacılığın önününe geçilmesi hususunda görüş belirttiler. Servisciler bu sorunların yetkili kurumlar tarafından önlem alınarak gereğinin yapılmasını talep ettiler. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Güngör Hakan Genç Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title