Haberler

Aydın'da Tatile Gelen Alman Çiftten İlginç Ezan Davası

Güncelleme:

Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Doğanbey köyüne tatile gelen Alman çift, Türkiye'de her gün ezan okunduğu için mahkemeye başvurup, tazminat istedi.

Aydın'ın Söke ilçesine bağlı tarihi Doğanbey köyüne tatile gelen Alman çift, Türkiye'de her gün ezan okunduğu için mahkemeye başvurup, tazminat istedi.

"VAAT EDİLEN RAHAT TATİLİ YAŞAYAMADIK"

2 haftalık tatil için Türkiye'ye gelen bir Alman çift, Aydın'a bağlı Söke ilçesinin önemli tatil beldesi Doğanbey'de ezan sesinden rahatsız olmaları ve seyahat acentesinin kendilerine vaat edilen rahat tatili yaşatamamasını gerekçe göstererek yerel mahkemeye dava açtı.

DAVA REDDEDİLDİ

Dava sonrası Hannover Mahkemesi emsal oluşturabilecek bir karar verdi. Türkiye'de günde 5 defa ezan okunduğunu belirten mahkeme bu durumun Türkiye'de tipik bir ülke geleneği olduğunu belirterek çiftin davasını reddetti.

"TURİSTLER EZAN SESİNE HAZIRLIKLI OLMALI"

Mahkeme, şehir merkezinde tatili tercih eden turistlerin ezan sesine hazırlıklı olması gerektiğine vurgu yaptı. Açıklanan kararda ayrıca, çiftin dönüşte uçağın yeterli konforda olmaması ve olumsuz hava şartları sebebiyle zorlu bir iniş gerçekleşmesi sonrası yaşadıkları mağduriyetle ilgili davayı da acentenin sorumluluk sahası içine girmediği için geri çevirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğanbey Türkiye Aydın Söke Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (211)

ahmetsrg5275@gmail.com:

bende 2 senedir almanyadayim kilisedeki don don seslerinden biktim bendemi tazminat davasi acim

128
1
yanıtYanıtla
NURObaver02@hotmail.com:

Kadına katılıyorum Dinde hoparlö ile ezan okumak varmıdır? birkeresinde evim camiye çok yakındı ne çektim ben biliyorum allah biiliyor.Böyle bir saçma ülke olmaz.avrupada size bu şekilde ezan okuturlarmı?

10
51
yanıtYanıtla
vatan.go.zukara@hotmail.co.uk:

sen hiç avrupaya gittin mi..?orda saat başı çan sesleri çok hoş gelir sana bi oraya git.aynısını japonlar çinliler yapıyor ama onların çan ı daha büyük yada meksikada uzun öküz boynuzu çalıyorlar hindistanda daha iyileri var

yanıt0
yanıt0
NUROnu3@hotmail.com:

SEN KENDİNİ DÜNYANIN EN FAKİR EN GERİ KALMIŞ HİNDİSTANLA KIYASLIYORSAN NE DİYEYİM.ZATEN KAFASI DİN SAFSATALARI İLE SINIRLANMIŞ BAGANAZ İNSANLARIN DÜŞÜNMESİNİ DÜŞÜNCELİ ADIM ATMASINI BEKLEMEK YANLIŞ OLUR.hintlu SENİ

yanıt0
yanıt0
BENolumun_oglu@hotmail.com:

senin gibiler uyansn diyeydir belki

yanıt0
yanıt0
elazığ23furkandekor@hotmail.com:

sen bu yorumu bilerek mi yazdın ....bak hem ALLAH biliyor diyorsun hemde ezan sesinden rahatsız oluyorsun.....................

yanıt0
yanıt0
ser kirahmet56@hotmail.com:

uln namaz dinin direğidir madem kılmıyorsun bari sesini çıkartma Avrupalıları çok seviyorsan onların yanında yaşa unutmaki medeniyet ortadoğudan çıkmıştır mendebur herf

yanıt0
yanıt0
kenan546785b23cx4ffgg5re@mdld85x.co.mjs:

ezan sesinden rahatsiz olan sadece yabancilar degil.normal dindar insanlarda tatil yorelerindeki ezan gurultusunden rahatsz olmaktalar...cunku hoporlerden asırı seiklde sisi aciyolar.daglara taslara kurtlara kuslara ezan dinletip tatilcilerin huzurunu kaciriyorlar.bu tacizdir..

4
49
yanıtYanıtla
Adnanadnan@gmx.com:

Vallahi senin varliginda insanogluna taciz ama napalim gelmissin birkere dünyaya

yanıt0
yanıt0
~Miss~66akyol_fikriye66@hotmail.com:

Onlarin kilise sesi bizi rahatsiz ediyormu ? EDIYOR ! Peki biz agzimizi acip bisey diyormuyuz ? hayir ! Tmm rahatsiz ediyor ama ne diyebilirizki nede olsa onlarin memleketinde yasiyoruz .. Onlarin da türkiyede ezan oldugunu unutmasin ve karismayada dindirmeye hic bir haklari yok rahatsiz oluyorlarsa gelmesinler kardesim :@

49
1
yanıtYanıtla
Tüm 211 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title