Haberler

Aydın'da Tabip Odası ile Ticaret Borsası Arasında 'İncir' Tartışması

Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın’ın Aydın incirine yönelik açıklamaları ve ‘İncir yemeyeceğim’ sözü Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı’yı çileden çıkardı.

Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın'ın Aydın incirine yönelik açıklamaları ve 'İncir yemeyeceğim' sözü Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı'yı çileden çıkardı. Olayı "Aydınlı birinin bu şekilde açıklama yapmasını Aydın düşmanlığı olarak" yorumlayan Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı "Bu adam matematik bilmiyor mu? Bu ifadeler O beyefendiye yakışmıyor. Aydın'ın milli ürününe ve Aydınlıya zarar veriyorsun araştırmadan konuşma kapa çeneni kardeşim" diye konuştu.

"İNCİRİ KÖTÜLEYEREK MİLLETVEKİLİ OLAMAZSIN İNCİR ÜZERİNDEN SİYASET YAPMA"

Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın'ı bir tabipten ziyade ziraat mühendisi gibi açıklama yapmasını anlam veremediğini ve yapılan bu açıklamaların tamamen siyasi olduğunu ve farklı amaçlar doğrultusunda yapılmış açıklar olarak gördüğünü ifade eden Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı,Tabip Odası Başkanı Metin Aydın'a "Eğer milletvekili olmak için böyle açıklama yapıyorsan yanlış yapıyorsun. Aydın'ın milli ürünü incirini bu şekilde kötüleyerek milletvekili olmazsın. İncir üzerinden siyaset yapmayın" diye seslendi.

"MATEMATİK BİLMİYOR MU?"

Ticaret Odası Başkanlığı Makamında gazetecilerle bir araya gelen ve oldukça sert açıklamalarda bulunan Adnan Bosnalı, incirle ilgili konuda yaptığı basın açıklaması sırasında düşen şekerini yine incir yiyerek düzenlemeye çalıştı. Açıklama yaptığı basın mensuplarına da incir ikram eden Borsa Başkanı Adnan Bosnalı, "Aydın inciri temiz. Tabip Odası Başkanı'nın açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. Eğer ürün organik incir ise kükürt-dioksit sıfır olacak. Organik olmayan ürünlerde kükürt-dioksit örneğin AB kriterlerine uyan Hırvatistan'da 1000 ppm. Sözü edilen numunede 14 Aralıkta'ki analizde kükürt-dioksit 350 ppm çıkmış, 12 Aralık'ta da 362 ppm çıkmış. Beyefendi 'Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği'ne göre, 180 kat fazladır' diyor. Matematiği kaç bunun? Beyefendi doktor mu, ziraat mühendisi mi?" diye konuştu.

"ARAŞTIRMADAN KONUŞMA KAPA ÇENENİ"

Açıklaması esansında oldukça sert ifadeler kullanan ve zaman zaman şekeri yükselen Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı 6-7 yıldır Aydın inciri için verilen mücadelenin bir kalemde silinmek istendiğini kaydederek "Aydınlı olarak bizler Aydın'ın milli ürünü incirin tanıtımını ve faydalarını anlatmak için uçaklarda bile incir dağıttık. İncir ivme kazandı. Şimdi yine bir Aydınlı çıkıp Aydın incirini hedef alıyor. 'Aydın'da üretilen hiçbir şeyi yemeyin' desin, gelsin başımın üstünde yeri var. Ama 'İncir yemeyeceğim' derse biz incir yiyecek insan buluruz, kendisi incir yemezse uzun yaşayamaz. Sadece incir üzerinden konuşmasın. Bu, bizim milli kaynağımız. Dünyada en kaliteli ürün bizim ürünümüz. Şu anda dünyanın neresinden yazılırsa yazılsın internet arama motoruna incir yazıldığında bu açıklamalar görülecek. İncire zarar veriyorsun kardeşim araştırmadan konuşma kapa çeneni" ifadelerine yer verdi.

Bosnalı açıklamasının devamında "İnciri 6-7 yıldan beri bir atak yaptırdık. Tüm üyelerin depolarına baskınlar yaptırdık. Kendi üyemizi karşımıza aldık tenkit yedik kaliteli ürünler yakaladık. İhracat rakamları arttı. İç tüketim arttı. Şimdi birileri bu ürünü karalamaya çalışıyor. Artık Allah onun yolunu açık etsin incir ile ilgili konuşurken düşünmesi lazım.

Gidiyorsunuz bir hastaneye size doktorun biri yanlış iğne yaptı. Bütün doktorlar bitti, hastaneleri kapatın bu mudur mantık. Bu verilen örnekte organik olmayan bir ürün organik diye mi gönderildi bakmadan açıklama yapmak olmaz. İncirin memleketi Aydın, Aydın'da 30 bin aile fertleri ile birlikte 120 bin kişi ekmek yiyor incirden. Yapmayın ciddi bir döviz girdisi var. Yıllık 50 bin ton incir satılıyor Avrupa'ya" ifadelerine yer verdi.

Bilindiği gibi Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın yaptığı açıklamada, "Kuru incirde tespit edilen bu kükürt dioksit miktarları. Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğine göre 180 kat fazladır" deyip jeotermal kuyuların sebep olduğunu belirttiği bu duruma karşı ilgilileri göreve davet ederek bu durumda kendisinin de incir yemeyeceğini söylemişti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Aydın Aydınlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title