Haberler

Aydın'da Projesi Onaylanan Yatırımcılara Toplu Tebligat Yapıldı

Aydın’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi hakkında tebliğ gereği projesi onaylanan yatırımcılara toplu tebligat yapıldı.

Aydın'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi hakkında tebliğ gereği projesi onaylanan yatırımcılara toplu tebligat yapıldı.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ gereği müracaat eden yatırımcılardan 40 proje onay aldı.

Projesi uygun bulunan 40 yatırımcının hazır bulunduğu toplantıda, yatırımcılara toplu tebligat yapılarak uygulamalar hakkında detaylı bilgiler verildi.

"40 PROJE UYGUN BULUNDU"

Konu ile ilgili olarak Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Salih Köksal yaptığı açıklamasında özetle, 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2013/59 sayılı tebliğ gereğince İl Müdürlüğümüze süresi içerisinde 43 proje müracaatı yapılmış, gerekli inceleme ve değerlendirmeler neticesi 3 proje yeterli puanı alamadığı ve eksikleri neticesi Bakanlığımızca uygun bulunmamış, 40 proje uygun bulunmuştur. Bu tarihten itibaren, ilgili yasalar gereğince alınması gerekli izin, ruhsat ve onay işlemlerini tamamlayan yatırımcılar, İl Müdürlüğümüz ile Hibe Sözleşmesi imzalayacaklardır" dedi.

"PROJELER İLE BİN KİŞİYİ İSTİHDAM EDİLECEK"

2006 yılından beri uygulanmakta olan bu proje kapsamında Aydın'da 105 proje uygulandığını ifade eden Köksal, "Bu projelerin toplam yatırım tutarı 64 milyon 867 bin 914,10 TL, Hibeye Esas Proje tutarı 48 milyon 505 bin 304 TL ve Bakanlığımızca ödenen hibe miktarı ise 21 milyon 454 bin 096,60 TL'dir. Bakanlığımızca uygun bulunan 40 projenin 1 Aralık tarihine kadar tamamlanması gerekmekte olup, bu projelerin toplam yatırım tutarı 25 milyon 735 bin 989 TL, Hibeye Esas Proje tutarı ise 24 milyon 821 bin 097 TL'dir. Bu projelerin uygulanması halinde Bakanlığımızca karşılanacak hibe miktarı ise 12 milyon 410 bin 548 TL'dir. Uygulanacak bu projelerin, İlimizde sağlayacağı istihdam miktarı yaklaşık olarak bin kişidir. Uygun bulunan projelerin 11'i zeytinyağı işleme, 5'i zeytin işleme-salamura, 12'si incir işleme ve paketleme, 2'si süt ve süt ürünleri işleme, 2'si pamuk ön temizleme-çırçır, 1 et ve et ürünleri İşleme, 1'i yumurta işleme-paketleme, 1'i biber İşleme ve paketleme, 1'i çam fıstığı işleme-paketleme, 1'i kuruyemiş işleme-paketleme, 1'i şarap üretim, 1'i mısır kurutma tesisi ve 1'i soğuk hava deposudur" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Köksal Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title