Haberler

Aydın'da Pazarcı Esnafına Her Gün Sergi İmkanı

Aydın’ın Didim ve Kuşadası ilçelerine turlar aracılığıyla gelen turistlere kaldıkları otel bahçesinde ‘Türk Pazarı’ kurularak alışveriş kolaylığı sağlandığı belirtildi.

Aydın'ın Didim ve Kuşadası ilçelerine turlar aracılığıyla gelen turistlere kaldıkları otel bahçesinde 'Türk Pazarı' kurularak alışveriş kolaylığı sağlandığı belirtildi.

Kuşadası Pazarcılar Derneği Başkanı Baki Elbeyi, derneğin pazarcı esnafından oluşan 350 üyesi olduğunu söyledi. Oluşturdukları gönüllü bir pazarcı ekibi ile turlarla gelen turistlere kaldıkları otel bahçelerinde sergi kurarak hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Elbeyli, "Derneğimizin 350 üyesi var. Bunların tamamı pazarcı esnafından oluşuyor. Özellikle turlarla gelen turistlerin pazarcı esnafını görmedikleri gibi pek istifade de etmediğini tespit ettik. Turistler pazarcıların hangi gün ve nerede sergi açtıklarını bilmeden 15 gün sonun da ülkeden ayrılıyorlar. Bizde dernek olarak turlarla çalışan otel yöneticileri ile görüşerek otelin uygun bir yerinde belirli günlerde sergi açma isteğimizi ilettik ve Türk kültürünü tanıtma adına olumlu baktılar. Derneğimizin gönüllü üyelerinden oluşan bir pazarcı esnaf gurubu bu mini pazarları takip ediyor. Bu gün de Didim ilçesine turlar aracılığıyla gelen ilk Bulgar turistlerin kaldıkları otellerde sergimizi açtık. Bir Türk Mahallesi gibi doğal bir pazar ortamı oluşuyor. Fiyatlar uygun olunca turistlerde memnun kalıyorlar" dedi.

Elbeyli, turizm sezonunda başlatılan bu uygulama ile çalışmak isteyen pazarcı esnafın her gün sergi açma imkanı bulacağını sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuşadası Elbeyli Didim Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title