Haberler

Aydın'da Okul İdarecisi ve Öğretmenlere Bonzai Semineri

Aydın'da lise ve dengi okullarda görev yapan okul idarecileri ve rehber öğretmenlere yönelik "Madde Kullanımı ve Sentetik Kannabinoid Uyuşturucu Maddelerle Mücadele" konulu konferans gerçekleştirildi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, son günlerde sentetik kannabinoid türü uyuşturucuya bağlı olarak meydana geldiği değerlendirilen ölüm vakaları veya bu anlamda hastane müracaatlarında yaşanan artış, kamuoyunda oluşan tehdit algısı ve mücadele eden kurum ve kuruluşlarının sentetik kannabinoidin hakkında yeterli seviyede bilgilendirilmesi amacıyla çalışmalarını devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Aydın Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin katılımıyla Efeler ilçesinde bulunan lise ve dengi okullarda görev yapan okul müdürleri, okul müdür yardımcıları ve rehber öğretmenlere yönelik "Madde Kullanımı ve Sentetik Kannabinoid Uyuşturucu Maddelerle Mücadele" konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansın açılışında konuşan İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunmaları gerekmektedir. Bu itibarla özellikle eğitim öğretim gören sevgili öğrencilerimizin ailelerinden sonraki ikinci yuvası olan okullarda görevli saygıdeğer Okul Müdürlerimiz ve değerli öğretmenlerimizin Sentetik Kannabinoid hakkında bilgilendirilmelerini, okul çevresinde bulunan şüpheli şahısların tanınması ve uyuşturucu madde satıcılarının profilinin sizlere tanıtılması konusunda önem arz ettiğini düşünüyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title