Haberler

Aydın'da Nostalji Teknolojiye Yenilmedi

Teknolojinin hızla yayıldığı ve her geçen gün yenilendiği dünyada çocukların bayram eğlencesi için bindikleri uçan arabalarla nostalji yaşatıldı.

Teknolojinin hızla yayıldığı ve her geçen gün yenilendiği dünyada çocukların bayram eğlencesi için bindikleri uçan arabalarla nostalji yaşatıldı.

Teknolojinin özellikle 21 . yüzyılda kaydettiği ilerleme, yadsınamaz boyuttadır. Teknoloji artık hayatımızın her alanında mutfakta, salonumuzda, sokakta hayatımızın her alanında kendini göstermektedir. Televizyon, radyo, internet gibi kitle iletişim araçlarıyla sorunlar daha büyük kesimlere hitap etmekte, aynı anda daha çok kişi bilinçlendirilmekte ve amaca giden yolda daha hızlı adımlarla ilerleme sağlanabilmektedir. Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte çocuklar artık sokakta yaşıtlarıyla oyun oynamak yerine, evlerinde bilgisayarlardan yada cep telefonlarından oyun oynar hale geldi.

AYDINLI ÇOCUKLAR TEKNOLOJİYE YENİLMEDİ

Teknolojinin insan hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğu şu günlerde Aydınlı çocuklar bayramı teknolojiden uzak, yıllar öncesinde babalarının geçirdiği bayramlar gibi geçirerek doyasıya eğlendi. Aydın'ın Yenipazar ilçesinde Kurban Bayramı'nda çocuklar için kurulan 'uçan arabalar' isimli oyuncağa binen minikler dakikalarca bindikleri oyuncaklarla oynadılar. Mutlulukları gözlerinden okunan minikler, içerisinde bulundukları çağa ve yaşıtlarına inat bilgisayar ve cep telefonlarından ve digital oyunlardan uzak bir bayram geçirdi. Çocukların teknolojiyi çoğu zaman doğru kullanmadıklarını ifade eden veliler, "Çocuklarımız artık emeklemeye başladıkları andan itibaren ellerine cep telefonu alıyorlar. Kimileri telefonlardan izledikleri videolarla eğlenirken, kimileri de oyun oynuyorlar. Eskiden sokaklarda çocuk sesleri yankılanırdı, şimdi ise çocukları bilgisayar ve telefonların başından alıp sokağa çıkmaları için biz zorluyoruz. Çocuklarımız bu oyuncakla sanki çocuk olduklarını hatırladılar. Bizler de çocukluğumuzda bayramlarda bu tür oyuncaklarla eğlenir, zaman geçirirdik. Onlar bayramda bindikleri oyuncakla gönüllerince eğlendi, bize de nostalji yaşattılar. Çocuklarımızın teknoloji bağımlısı olmalarını istemiyoruz" diye konuştular. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydınlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title