Haberler

Aydın'da Karne Heyecanı

Aydın’da 2015-2016 yılının tamamlamasıyla birlikte il genelinde 175 bin 375 öğrenci karne alarak yaz tatiline çıktı.

Aydın'da 2015-2016 yılının tamamlamasıyla birlikte il genelinde 175 bin 375 öğrenci karne alarak yaz tatiline çıktı.

Türkiye'de 2015-2016 eğitim öğretim yılı için son ders zilinin çalmasıyla birlikte Aydın genelindeki 803 okuldaki 9 bin 207 derslikte 13 bin 586 öğretmen ve 175 bin 375 öğrenci yaz tatiline girdi. Efeler Yahya Kemal Bayatlı İlkokulunda düzenlenen karne törenine Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Ekip halinde gayretli çalışmalarla başarılı geçirilen bir ders yılının sonuna geldik. Bu özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Sevgili öğrenciler, dönem boyunca göstermiş olduğunuz gayretli çalışmaların karşılığı olan karne heyecanınızı görüyor, ben de sizlerle birlikte aynı heyecanı yaşıyorum. Sizlerin başarısı, ülkemiz ve milletimiz için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Geleceğimiz olan sizlere güvenimiz tamdır. Bu hafta, emeğinizin karşılığı olan karnelerinizi alacaksınız. Bazı öğrencilerimizin karnelerinde istenmeyen notlar olabilir. Sizlerin konuyla ilgili gerekli çıkarımları yaparak, düzenli ve planlı bir çalışmayla bunları telafi edeceğinize inanıyorum. Çalışmak ve hayata ümitle bakmak, insanın en büyük sermayelerindendir. Bu sermayeye sahip olduğunuzu ve başarı yolunda bunu en iyi şekilde kullanacağınızı, istediğiniz zaman büyük işler başarabileceğinizi biliyorum. Bir ders yılı içindeki çalışmalarını güzel bir karne ile taçlandıran öğrencilerimizi de yürekten kutluyor, başarılarının hayatları boyunca devamını diliyorum" dedi.

Öğrencilere karnelerini veren Valisi Ömer Faruk Koçak ise, "Geleceğimizi şekillendirmek, sağlam bir gelecek kurmak istiyorsak eğitime önem vermeliyiz. Eğitim maalesef emeğinin karşılığını hemen veren ve sonuçlarını hemen aldığımız bir alan değil. Bugün verilen eğitimin sonuçları millet olarak belki 20 belkide 50 yıl sonra alacağız. Değerli öğretmenlerimiz bir gün öğrencisinde olan değişimi görür. Dolayısıyla eğitim bir anlamda da uzun vadeli bir yatırımdır. Eğitim sadece okuldan ibaret değil bunu en iyi sizler biliyorsunuz. Öğretmen arkadaşları emeklerinden, gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bütün öğrencilerinde karne gününü kutlarım. Tatile sağlık ve huzurla başlayıp, aynı şekilde geri dönmelerini ve yeni eğitim öğretim yılına da azimli bir şekilde başlamalarını temenni ediyorum" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title