Haberler

Aydın'da Kadir Gecesi'nde Camiler Doldu Taştı

Aydın’da İl Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi nedeniyle düzenlenen Kur’an-ı Kerim ve Mevlit-i Şerif programları büyük ilgi gördü.

Aydın'da İl Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi nedeniyle düzenlenen Kur'an-ı Kerim ve Mevlit-i Şerif programları büyük ilgi gördü.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde Aydın'daki camiler doldu taştı. Kadir Gecesi, tüm İslam alemi ve Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın'da da İl Müftülüğü'nün düzenlediği Kur'an-ı Kerim ve Mevlit-i Şerif programlarıyla ihya edildi.

Aydın'ın Efeler ilçesinde Kadir Gecesi'ni ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar camilere akın etti. Merkez Beycami başta olmak üzere ve diğer camilere teravih namazı için gelen vatandaşlar camide yer bulamayınca cami avlularında kilim ve hasırlar üzerinde namaz kıldı. Namaz sonrası eller hep birlikte semaya yükselirken; af ve mağfiret için dualar edildi.

İl Müftülüğü tarafından Yavuz Sultan Selim Camii'nde Kadir Gecesi'ne özel düzenlenen programda Teravih Namazına müteakip güzel sesli din görevlilerinin okudukları Kur'an-ı Kerim ve Mevlit-i Şerif ziyafeti adeta kulakların pasını da sildi. Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul ile Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan'ın da katıldığı Kadir Gecesi Özel programında, Ramazan ayı boyunca okunan hatimlerin duası Müftü Kocaoğul tarafından yapıldı. Daha çok Kandil ve dini günlerde kılınan tespih namazı da kılınarak Kadir gecesi özel programı sona erdi.

Öte yandan Camiler sabaha kadar açık bulundurularak, halkın Kadir Gecesi'nde rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirilmesi sağlandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Gecesi Türkiye Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title