Haberler

Aydın'da Kadınların İncir Mesaisi Başladı

Aydın'da hasat zamanının gelmesiyle kadınların incir toplama mesaisi başladı.

Aydın'da hasat zamanının gelmesiyle kadınların incir toplama mesaisi başladı.

Güneşin doğuşuyla birlikte Nazilli'den Kuyucak ilçesine 35 kilometre yol katederek yaş incir toplamaya giden kadınlar, 40 dereceyi bulan sıcaklarda çalışıp evlerine katkı sağlıyor.

Günlük 60 lira yevmiyeyle çalışan kadınlar, günün ilk ışıklarıyla ağaçlara çıkarak incir topluyor.

Ümmü Candan (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki çocuğunu babaannesine bırakarak tarlaya çalışmaya geldiğini söyledi.

İncir döneminde eşine destek olmak için buraya gelip ekmek parası kazandığını anlatan Candan, "Bu işi severek yapıyorum." dedi.

Eşiyle çalışmaya gelen 4 çocuk annesi Gülten Anlıak ise "Gece 04.45'e saatimizi kurup, 05.00'te yola çıkıyoruz. 7-8 saatlik çalışmanın ardından dönüyoruz. Yorucu oluyor ama arkadaşlarımızla çalıştığımız için bu işi severek yapıyoruz." diye konuştu.

Bölgede öğleden sonra sıcaklığın çok yükseldiğini, bu nedenle hasadın erken saatlerde yapıldığını belirten Anlıak, ağaca çıkmanın zor olduğunu ancak alıştıklarını kaydetti.

Bahçe sahiplerinden Yahya Anık ise ilk yaş inciri hasat etmeye ve ürünleri çevre illere göndermeye başladıklarını bildirdi.

İncirin kilogramı 8 ila 10 liradan tezgahlarda yerini aldığını dile getiren Anık, "Önümüzdeki haftadan itibaren, Türkiye pazarına açılan mallarımız özellikle Ankara ve İstanbul tezgahlarında yerini almaya başlayacak. 2 hafta sonra ise yaş incirin yurt dışına sevkiyatı yapılacak." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kuyucak Nazilli Aydın Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title