Haberler

Aydın'da Kadın Çiftçilere Beslenme Eğitimi Verildi

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli tarafından ‘Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik Projesi’ kapsamında kadın çiftçilere ve ailelerine yönelik eğitim verildi.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli tarafından 'Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik Projesi' kapsamında kadın çiftçilere ve ailelerine yönelik eğitim verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının farkındalık ve yaygınlaştırma faaliyetlerini düzenlediği "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik Projesi" ile insan beslenmesi ve refahı için biyolojik çeşitliliğin korunması ve sürdürülebilir kullanımının yaygınlaştırılması kapsamında, Aydın ili ve köylerinde kadın çiftçi ve ailelerine yönelik yenilebilir yabani ot türlerinin tanıtım ve kullanımı hakkında bilgi verildi.

Çalışmaların yürütüldüğü pilot iller arasında olan Aydın'ın Efeler ilçesi Gödrenli, İncirliova ilçesi Acarlar, Gerenkova, Osmanbükü, Çine ilçesinde Alabayır, Kafşit, Yeniköy, Mutaflar, Germencik ilçesinde Üzümlü, Dağyeni, Turanlar, Ortaklar, Söke ilçesinde Yeniköy, Tuzburgazı, Doğanbey, Kisir, Koçarlı ilçesinde Sobuca, Çakırbeyli mahallelerinde konu ile ilgili eğitim alan teknik personellerce Aydın bölgesinde yetişen yenilebilir yabani ot türlerinin özellikleri, faydalan, tüketim şekilleri hakkında ailelere bilgi verildi. Ayrıca biyolojik çeşitliliğin korunması, sürdürülebilirliği ve biyokaçakçılık konuları hakkında kadın çiftçilere açıklama yapılırken, eğitimlerin sonunda kadın çiftçi ve ailelerine konu ile ilgili broşür ve kitap dağımı gerçekleştirildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeniköy Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title