Haberler

Aydın'da İlk Defa Laparoskopik Nefrektomi Ameliyatı Gerçekleştirildi

Aydın İli Kamu Hastaneler Birliği bünyesindeki Aydın Devlet Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi’nde ilk defa Laparoskopik Nefrektomi ameliyatı yapıldı.

Aydın İli Kamu Hastaneler Birliği bünyesindeki Aydın Devlet Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi'nde ilk defa Laparoskopik Nefrektomi ameliyatı yapıldı.

Aydın Devlet Hastanesiden yapılan açıklamada K.K isimli hastanın yapılan tetkitler sonucunda böbreğinin birinin çalışmadığı tespit edildi ve hastaya Laparoskopik Nefrektomi ameliyatının başarıyla uygulandı. Ameliyatı gerçekleştiren Aydın Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Güzel ve Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Özlülerden, son yıllarda üroloji alanında yapılan ameliyatların büyük çoğunluğunun açık ameliyatlardan endoskopik (kapalı) ameliyatlara doğru bir değişim gösterdiğini dile getirdi.

Aydın Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Güzel, "Laparoskopik nefrektomi ameliyatı vücuda 1 santimetrelik kesiler yapılarak, bu kesilerden aletler yardımıyla böbreğin alınması işlemidir. Polikliniğimize başvuran K.K. isimli hastamıza Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Özlülerden ile birlikte yapmış olduğumuz tetkitleri değerlendirmemiz sonucunda sol böbreğinin çalışmadığını tespit ettik. Hastaya durumunu ve Laparoskopik Nefrektomi ameliyatını anlatıp, ülkemizde çoğunlukla üniversite hastanelerinde laparoskopik (kapalı teknik) olarak gerçekleştiren bu ameliyatı hastanemiz bünyesinde yapabiliceğimizi belirttik ve hastaya Laparoskopik nefrektomi ameliyatını başarılı bir şekilde uyguladık" dedi.

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Özlülerden ise, "Geçekleştirmiş olduğumuz laparoskopik nefrektomi ameliyatı sonrası hastamızı kısa bir süre içinde sağlığına kavuşturup taburcu ettik. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi durumda.Laparoskopi yöntemi sayesinde hasta, çok daha çabuk iyileşerek gündelik hayatına kolaylıkla dönebilmektedir.Ayrıca bu yöntem, ameliyat sonrası iyileşme döneminde ağrıların da daha hafif ve kısa sürmesini sağlamaktadır. Ameliyat kesisinin çok küçük olması ve çok küçük bir iz kalması hastaların moralini olumlu yönde etkilemektedir" ifadelerini kullandı.

Aydın İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan da, Laparoskopik nefrektomi ameliyatını gerçekleştiren Aydın Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Güzel ve Opr. Dr. Yusuf Özlülerden'e gerçekleştirmiş oldukları başarılı ameliyat için tebrik ederek, "Günümüzde yapılan ameliyatlarda hastanın konforu, ağrısının az olması, çabuk ayağa kalkabilmesi ve enfeksiyon riskinin az olması ön planda tutulan durumların başında gelmektedir. Devlet Hastanelerimizde ilkleri yapmaya devam edeceğiz. Aydın'ı sağlık alanında en üst seviyelere çıkarma adına gereken tüm çalışmaları yapacağız" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Devlet Hastanesi Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Güzel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title