Haberler

Aydın'da Hdp Gerginliği Devam Ediyor

Aydın’da sabah saatlerinde bir grup HDP’li’nin başlattığı gerginlik, akşam saatlerinden de devam etti.

Aydın'da sabah saatlerinde bir grup HDP'li'nin başlattığı gerginlik, akşam saatlerinden de devam etti. Parti binasından Kent Meyda'nına yürüyüp basın açıklaması yapmak isteyen HDP'liler polis engeline takılınca tekrar gergin anlar yaşandı.

HDP Eş Başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınması nedeniyle Aydın'ın Efeler ilçesinde bir grup HDP'linin sabah saatlerinde başlattığı gerginlik akşam saatlerinden de devam etti. Parti Binası'nda Kent Meydanı'na yaklaşık 50 kişilik grupla yürümek isteyen HDP'lilere Aydın polisi izin vermedi. Yürüyüş engeline takılan ve sloganlar atan HDP'liler bazı vatandaşların da tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Yağcılar içi mevkisinden geçmekte olan bazı vatandaşlar ile bazı HDP'liler arasında karşılıklı sert cisim fırlatma ve laf dalaşı da yaşanırken polisler yaşanabilecek olumsuzluklara karşı caddede geniş güvenlik önlemi aldı. HDP'liler son çare olarak parti binası önünde basın açıklaması yaparak oturma eyleminde bulundu. Oturma eylemine de müsaade etmeyen Aydın polisi megafonla HDP'li grubu uyararak dağılmalarını, aksi takdirde müdahale edecekleri söyledi. Bunun üzerine HDP'li grup olaysız parti binası geçti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title