Haberler

'Gelecek Nasıl Bir Din Görevlisi Bekliyor' Konferansı

Güncelleme:

Aydın İl Müftülüğü tarafından, 'Gelecek Nasıl Bir Din Görevlisi Bekliyor' konulu konferans Türkiye'nin ilk Aile Koçu Münir Arıkan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Efeler İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan programa Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve Kur'an Kursu öğreticileri katıldı.

Aydın Müftülüğü Murakıbı Salih Aybey'in program sunuculuğunu yaptığı konferans Efeler din görevlilerinden Hatipler Camii İmam Hatibi Durmuş Ali Kavaklı'nın Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, "Bir din görevlisi artık geleneksel yöntemlerle görevine devam ederse çağın gerisinde kalır, artık günümüz şartlarında bir din görevlisi kesinlikle cami dışına çıkmalıdır ve gönül elçiliğine başlamalıdır" ifadesini kullandı.

"ASIL CEMAAT CAMİDE DEĞİL DIŞARIDADIR"

"Gelecek Nasıl Bir Din Görevlisi Bekliyor" konulu konferansta konuşmasına dua ile başlayan ve İslam dininin yalnızca cami dini olmadığını kaydeden Münir Arıkan,"Şu zaman diliminde İslam'ı yaşamak kor ateşi tutmaktan farksızdır. Hayat tekrarı olmayan oyundur. Geleceği yönetmenin tek bir saniyede belirlendiği bir devirde yaşıyoruz. Biz insana karizmasıyla, makamıyla, parasıyla, puluyla değer biçemeyiz. Bildiklerinizi sorgulayın. Asıl cemaat camide değil, dışarıdadır. Okulları, üniversiteleri, dernekleri gezmemiz lazım. Yüreklere ulaşmamız lazım. Cumhurbaşkanınız ya da Başbakanımız size randevu vermiş olsaydı ve randevuya zamanında gelmiş olduğunuzda düzenli olarak sizinle görüşeceğini söylese ne yapardınız? Bir hafta önceden giderdiniz değil mi? Çocuklarımızı yaşadığı çağa göre değil, yaşayacakları çağa göre yetiştirmemiz lazım" dedi.

"DİNİ ANLATIRKEN SEVGİ DİLİNİ KULLANIN"

Din görevlilerinde olması gereken vasıfları tek tek sıralayan Arıkan, "Sizden iki şey istiyorum. Bir; gülümseyin, iki; şükürden nimet artar, gülümseyen bir yüzünüz var buna da şükredin. Birbirinizi sevin, paylaşın, güvenin, yardımlaşın. Birbirimize ihtiyacımız var. Başarıyı birbirimize borçluyuz. Ne kadar birbirimize destek olursak oyuz, bunu unutmayalım. Çocuklarımıza, ailenize, dini anlattığınız cemaatinize yumuşak huylu davranın. Dini anlatırken sevgi dilini kullanın. Birbirimizle güzel konuşacağız, istişare edeceğiz. Bu yolda tek başımıza ilerlemeye çalışırsak başarılı olamayız. Cemaatte birlik vardır, rahmet vardır. Bu hizmeti hep beraber istişareli bir şekilde yürütürsek daha olumlu sonuçlar alırız. Tek başımıza olduğumuzda güçsüz oluruz. Ama birlikte hareket edersek, iki bedende bir ruh gibi olursak her şeye muvafık oluruz" diye konuştu.

"CAMİLER BİLGİ MERKEZLİ DEĞİL DUYGU MERKEZLİ OLMALI"

Allah'ın dünya üzerindeki kaynakların yüzde 60'ını Müslüman ülkelerine verdiğini kaydeden Arıkan, "Biz üzerimize düşeni yapamıyorsak, bu imkanı kullanamıyorsak Rabbim daha ne yapsın. İlim, hikmet müminin yitik malıdır. Nerede kimde olursa alacağız. Kendimizi geliştirmeliyiz daha çok üretmeliyiz, daha çok çalışmalıyız. Cemaat camide değil cemaat dışarıdadır. Camiler bilgi merkezli değil duygu merkezli olmalı, değişim duyguyla olur. Biz bilgiyle yapıyoruz. Bu tamamıyla doğru değil. Duygularına hitap edemediğiniz insanın aklına, gönlüne, kulağına hitap edemezsiniz. Geleceği algılamadan, anlamadan cemaati yönlendirirsek yanlış yapmış oluruz. Geleceği bu yüzden iyi okumalıyız. Fark yaratmak için, farklı olmak için, farklı bakmalıyız. Farkı sunmadan cemaatin kalbine girme şansımız yok. Değişemeyen eskir, yok olur" diye konuştu.

Konferans bitiminde Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, konuşmacı Münir Arıkan'a teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Kocaoğul Münir Arıkan Cemaat Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title