Haberler

Aydın'da Filistin'e Dua, İsrail'e Beddua Eylemi

Aydın’da 64 sivil toplum örgütünün birleşmesinden oluşan Sivil Toplum Platformu, teravih namazı sonrası Gazze için dua İsrail için Beddua eylemi gerçekleştirdi.

Aydın'da 64 sivil toplum örgütünün birleşmesinden oluşan Sivil Toplum Platformu, teravih namazı sonrası Gazze için dua İsrail için Beddua eylemi gerçekleştirdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı eylemde, sivil toplum örgütleri önderliğinde Gazze'de yaşayan ve İsrail'in hain saldırısı sonucu hayatını kaybeden ve yaralananlar için dualar edilirken, İsrail için de beddua edildi.

64 sivil toplum örgütü adına açıklama yapan Aydın Sivil Toplum Platformu Başkanı ve AKİV Vakfı Temsilcisi Mücahit Çalışkan, İsrail'in menfur saldırılarına sessiz kalmamak için bu eylemi yaptıklarını belirterek, saldırının sona ermesi ve İsrail'in de hak ettiği cezayı bulmasını diledi.

Aydın Merkez Bey Camii Avlusu'nda gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Eylemin ardına pankartlar eşliğinde Filistin'deki masum insanlar için dua edilirken, İsrail de lanetlendi.

Yeryüzündeki Müslümanların problemlerinin tüm Müslümanların ortak sorunu olduğunu belirten Aydın Sivil Toplum Platformu Başkanı Mücahit Çalışkan, "Bu inanç ve düşünceden hareketle, Siyonist İsrail devletinin mazlum Filistin halkına karşı başlatmış olduğu barbarca saldırıları kınamak ve mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu beyan etmek hepimizin ortak sorumluluğu ve görevidir. İşgalci İsrail tarafından Ramazan ayının 5. Günü başlatılan ve şiddetlenerek devam eden katliamlar karşısında Gazze'nin yanındayız. Bu katliamın durması için dua ettik. Dua etmeye devam edeceğiz. Filistin halkının, Allahtan korkan, acılarını paylaşan ve onlara uygulanan soykırıma engel olamamanın ızdırabını yaşayan Müslümanlardan başka dostu kalmamıştır. Neredeyse her Ramazan ayında Gazze'ye saldıran işgal devleti zalim İsrail, işlediği cinayetler nedeniyle küresel güçlerden tepki almak bir yana ne yazık ki destek almaktadır. Başta ABD olmak üzere İngiltere, Almanya ve Fransa işlenen cinayetleri işgal devletinin meşru müdafaa hakkı olarak değerlendirmektedir" dedi.

Yapılan açıklama ve duanın ardından eyleme destek veren sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar alandan ayrıldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filistin İsrail Gazze Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title