Haberler

Aydın'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu millet öyle asil millet ki vatan derdine düştüğü zaman tek yürek olur.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu millet öyle asil millet ki vatan derdine düştüğü zaman tek yürek olur. İşte 15 Temmuz'da da tek yürek oldu. Vatan ve millet dendiği zaman siyasilerin bir olması büyük bir özlemdi." dedi.

Aydın'da Atatürk Meydanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" ve "Tek vatan tek millet" sloganları attı.

Mitingde yaptığı konuşmada, vatandaşlara teşekkür eden Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesinde Türk milletinin destan yazdığını söyledi.

Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bundan sonra hiç kimse darbe teşebbüsüne cesaret edemeyeceği gibi rüyasında bile göremeyecek. Bu hainler bunu hesap edemediler. Bu millet bayrağına ve vatanına aşıktır. Vatan sevgisi imandandır diyerek canını ortaya koyan millet karşısında sadece hezeyana uğrayan FETÖ değildir. Onu maşa olarak kullanan ülkeler de hezeyana uğradı. Allah'ın izniyle bu millet dimdik durduğu müddetçe bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır."

Darbeci askerlerin rütbelerinin söküldüğünü ve en ağır cezaları alacaklarını belirten Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ'nün ele başı 40 yıldır bu milleti parçalamak için çalışma yapmıştır. Daha önce de hükümeti devirmek için birtakım girişimlerde bulundu. Gezi olaylarının arkasında onun olduğu anlaşıldı. 17-25 Aralık gibi olayların hepsinde bunlar var. Son çare olarak da darbe girişiminde bulundular. Hesap yaptılar ama tutmadı. Onların hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardı."

" İstanbul'da özlenen tablo oluştu"

İstanbul Yenikapı'da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde Türkiye'nin özlediği tablonun oluştuğunu aktaran Eroğlu, "Bütün siyasi partilere teşekkür ediyorum. Çünkü bu millet öyle asil millet ki vatan derdine düştüğü zaman tek yürek olur. İşte 15 Temmuz'da da tek yürek oldu. Vatan ve millet dendiği zaman siyasilerin bir olması büyük bir özlemdi. 15 Temmuz'da bu hasret giderildi." diye konuştu.

Vali Ömer Faruk Koçak da Türkiye'nin 15 Temmuz'dan hiç olmadığı kadar güçlenerek çıktığını, bundan sonra daha aydınlık günlerin yaşanacağını kaydetti.

Yenikapı'daki konuşmaların yansıtıldığı ekranı izleyen bazı vatandaşların duygulandığı görüldü.

Mitinge AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile AK Parti, CHP ve MHP teşkilatlarının il ve ilçe başkanları da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu İstanbul Türkiye Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title