Haberler

Aydın'da Demiryolu Hattının Taşınması Gündemde

Güncelleme:

Efeler Belediye Başkanı Özakcan: "Demir yolunun şehir dışına alınması devrim niteliğinde bir değişiklik olacaktır" dedi.

Efeler Belediye Başkanı Özakcan, demir yolu hattının şehir dışına taşınması için çalışma başlatıldığını söyledi.

Özakcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır Aydın halkının hayali olan proje için Efeler Belediye Meclisi'nde tüm parti üyelerinin ortak irade gösterdiğini söyledi.

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü'nün şehir içinden geçen demir yolunun çift hatlı olması için Efeler Belediyesi'nden planları istediğini anlatan Özakcan, projenin hayata geçmesi halinde hattın İncirliova İkizdere Çayı'ndan güneye inip Ovaeymir'e ve ASTİM'in doğusundan Serçeköy'e ulaşacağını anlattı.

"MEVCUT DEMİR YOLUNA İKİNCİ BİR HAT YAPILMAK İSTENİYOR"

Mevcut hattaki 200 bin metrekarelik alanın Aydın halkının kullanımına açılacağını, belki de hafif raylı sistem yapılacağını kaydeden Özakcan şunları söyledi:

"İzmir-Aydın-Denizli arasındaki mevcut demir yoluna, ikinci bir hat yapılmak isteniyor. Bunun için gerekli etüt, proje ve mühendislik çalışmalarında kullanılmak üzere 1/1000 ölçekli imar planlarımız talep edildi. Bölge müdürlüğü ile görüştüğümde, hattın yer altına yapılmasının mümkün olmadığını söylediler. Eğer öyle bir imkan olsa tercih edilebilir. Bakanlık tarafından hazırlanan 1/100.000 ölçekli imar planımızda, Aydın'ın şu anda merkezinden geçmekte olan demir yolunun, dışarıya çıkartılması ile ilgili bir planlama var. Aslında bunun gerçekleştirilmesi, bizlerin, bildiğim kadarıyla diğer siyasi parti gruplarımızın da ortak düşüncesi, projesi ve talebidir. Demir yolunun şehir dışına alınması devrim niteliğinde bir değişiklik olacaktır."

Özakcan, demir yolunun şehir dışına alınmasıyla şehir merkezinde çok büyük alanın halkın yararına işlerlik kazanacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

İncirliova İkizdere Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title