Haberler

Aydın'da Çilek Bereketi

Türkiye’nin en bereketli topraklarına sahip Aydın’da çilek hasat sezonun başlaması ile birlikte ilde hem ekonomi canlandı hem de istihdam sorunu çözüldü.

Türkiye'nin en bereketli topraklarına sahip Aydın'da çilek hasat sezonun başlaması ile birlikte ilde hem ekonomi canlandı hem de istihdam sorunu çözüldü. Çiftçiler çilek toplayacak amale bulmak için kapı kapı dolaşıp işçi ararken, çalışmak isteyen herkesin gündelik 45 TL'ye çilek toplamaya gelebileceği belirtildi.

Aydın'ın Sultanhisar, Köşk ve Yenipazar ilçelerinde daha yoğun olan çilek üretimi sayesinde bölgede çilek toplayacak işçi bulmakta sıkıntı yaşadıklarını belirten tarla sahipleri, başka ilçe ve köylerden çalışacak insan aradıklarını belirttiler. Nisan 2. Haftasından itibaren bölgede çilek hasadının yoğunlaştığını ve çileğin kilosunu toptan şu anda 3 TL civarında satıldığını belirten Ekrem Yerli, şu an için gerek fiyatların gerekse rekolte ve ürün kalitesinin herkesi memnun ettiğini söyledi.

Çilek hasat sezonunun başlaması ile birlikte işsizlik sorununun da çözüldüğünü belirten Ayşe Ardıç, gündelik 40-45 TL arasında fiyatla isteyen herkesin iş bulduğunu belirterek "Çilek sezonu ile birlikte bölgemizde işsizlik sorunu kalmadı. Çalışmak isteyen herkes iş bulabiliyor" dedi.

Öte yandan sadece Aydın'dan son 10 günde yaklaşık bin ton çilek ihracatının yapıldığı, ihracatın en yoğun Rusya, Romanya, Sırbistan ve Irak'a yapıldığı öğrenildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title