Haberler

Aydın'da AK Parti'li Gençler Mısır'daki İdam Kararları Kınadı

AK Parti Aydın Gençlik Kolları İl Teşkilatı üyeleri, Mısır’da alınan 529 idam kararını başlattıkları imza kampanyasıyla kınadı.

AK Parti Aydın Gençlik Kolları İl Teşkilatı üyeleri, Mısır'da alınan 529 idam kararını başlattıkları imza kampanyasıyla kınadı.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nca ülke genelinde yapılan Mısır'daki idam kararlarını protestosu Aydın'da da AK Parti Gençlik Kolları İl Teşkilatı üyeleri destek verdi. Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan AK Parti'li gençler, ellerindeki dövizlerle Mısır'daki idam kararlarını protesto etti. Protesto etkinliğinde Mısır'daki idam kararlarının durdurulması için imza kampanyası başlatıldı.

AK Parti Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Sami Üner, yaptığı açıklamada; "Tarih 17 Haziran 2012 Mısır'da yapılan seçimlerde halkın iradesiyle iktidara gelen yönetim ve 3 Temmuz 2013'de darbe yönetiminin demokrasiye el koyması ve sonrasında gelişen olaylar. Aylar geçmesine rağmen sivil halka yapılan eziyetler, baskılar hiç bitmedi. İnsanlıktan nasibini almamış kişilerin mazlum halka neler yaptığına tanık olduk. Darbe karşıtı Müslümanlara karşı hukuksuz saldırılar, baskılar, tutuklamalar ve katliamlar gerçekleşti. Bu şartlar altında görev yapan yargının tabi ki bağımsız, güvenilir ve adil olması beklenemezdi ve nitekim de öyle oldu. Bağımsız, güvenilir ve adil olmayan mahkeme 'şiddete teşvik' bahanesini ileri sürerek Yirmi dakika süren duruşmada, dakikada 26 idam kararını verdi. Yani Darbe karşıtı 529 Müslüman kardeşimiz darbe yönetimi tarafından idam cezasına çarptırılırken Müslüman ülkeler de dahil tüm Dünya bu vahşete sessiz kalıp izlemekle yetiniyor" dedi.

Türkiye'deki bazı kesimlerin ağacı bahane ederek sosyal medya ortamında örgütlenip ayaklandığına işaret eden Üner, "Twitter ve Youtube erişime engellendiği için 'özgürlüğe darbe' naraları atarken,tepkiler verirlerken aynı kesim Mısır'da yaşanan katliama sessiz kalıp üç maymunu oynayarak kime ve neye hizmet ettiklerini gösteriyorlar. Peygamber Efendimiz' in 'Müslümanların dertleri ile ilgilenmeyen onlardan değildir. Müslüman, Müslüman'ın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu zalimlere de teslim etmez' hadisini unutmamalı ve bu zalimlere 'dur' demeliyiz. İslam Coğrafyasında durmak bilmeyen şiddete ve kana karşı sessiz kalmak bir insanlık suçudur. Bizler Filistin'deki zulme, Suriye'deki vahşete sessiz kalmadığımız gibi Mısır'daki katliama da sessiz kalmayacağız.

Belki de bazı kesimler için kolay bir söylem ama biz sayı olarak söylüyoruz. Dilek kolay. Ancak bu 529 kardeş, 529 eş, 529 anne ya da baba demek. Türkiye'de yaşanan Darbe yönetiminin sözde mahkeme kararlarıyla asmış olduğu ve tarihe demokrasi Şehidi olarak gecen merhum Adnan Menderes'in hemşerileri olarak Mısır'daki mahkemenin 529 Müslüman kardeşimiz için verdiği idam kararını tanımıyor ve bu kararı lanetliyoruz" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan imzaların idam kararlarının durdurulması için Mısır Müftlüğü'ne gönderileceği öğrenildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ak Parti Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title