Haberler

Aydın'da 4 Ayda 30 Bin Kişi Tiyatroyla Buluştu

Güncelleme:

Kültür sanat etkinliklerini sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi, tiyatro sezonu açıldığından bu yana 30 bin kişiye ücretsiz tiyatro izleme imkanı sundu.

Kültür sanat etkinliklerini farklı alanlarda yıl boyunca sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi, tiyatro sezonu açıldığından bu yana 30 bin kişiye ücretsiz tiyatro izleme imkanı sundu.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik sergilenen beş oyun sezon sonuna kadar sahnelenmeye devam edecek. Ayrıca tiyatro atölyesi öğrencilerinin hazırlayacağı bir oyunda kurs sonunda seyircilerle buluşmayı bekliyor. Şehir Tiyatroları 2014-2015 tiyatro sezonunun ilk dört ayında 30 bin seyirciye ulaştı. Yetişkinlere yönelik hazırlanan "Hadi Öldürsene Canikom" ve "Tartuffe" gençlere yönelik hazırlanan "Çalgılı Çengili Ortaoyunu" ve "Beş Kız Arkadaş" oyunları dışında "Çevreci Dede" adlı çocuk oyunu ile seyircileri ile buluşan ABBŞT, bunların dışında kendi sahnesinde birçok özel, dernek ve amatör tiyatroya ev sahipliği yapıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak, tiyatro sanatını geniş kitlelerle buluşturmayı başardıklarını söyleyen Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına, "ABBŞT olarak Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun desteği ile seyirci sayımızı her yıl arttıran ve daha geniş kitlelere ulaşan bir tiyatro haline geldik" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title