Haberler

Aydın'da 309 Kişi Tutuklandı, 936 Personel Görevden Uzaklaştırıldı

Aydın'da devam eden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 309 kişi tutuklandı, 936 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı.

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada; "İlimizde 12 Ağustos 2016 saat 15.00 itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 28 hakim ve 12 cumhuriyet savcısı olmak üzere 40 yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartılmış, bunlardan 26 hakim ve 11 savcı olmak üzere 37 kişi yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmiş, 2 Hakim ve 1 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 3 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Adliye ye sevk edilen 26 hakim ve 11 cumhuriyet savcısından, 21 hakim ve 10 cumhuriyet savcısı tutuklanmış olup, 2 hakim göz altında olup, 3 hakim 1 cumhuriyet savcısı adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Adliyeye sevk edilen toplam 16 askeri personelden 6'sı tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartı olmak üzere toplam 10 kişi serbest bırakılmıştır, 1 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Emniyet Müdürlüğü personelinden toplam 112 kişi görevden uzaklaştırılmış, adliye'ye sevk edilen 107 kişiden 64'ü tutuklanarak cezaevine sevk edilmiş, 38'i adli kontrol şartıyla toplam 40 kişi serbest bırakılmış, 3 kişi gözaltında olup 5 kişi ise halen aranmaktadır. İlimiz genelinde 6 mülki idare amiri olmak üzere diğer kamu kurum kuruluşlarından (Adliye, Emniyet, Askeri) çeşitli ünvanlarda dahil olmak üzere toplam 936 personel görevden uzaklaştırılmıştır. Diğer Kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli ünvanlarda 213 kişi adli kontrol şartı olmak üzere toplam 241 kişi serbest bırakılmıştır. Çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 25 kişinin aranmasına halen devam edilmektedir. İlimizde; mülki idare amirlerinden 2 kişi olmak üzere çeşitli ünvanlarda toplam 27 kamu görevlisi gözaltındadır. İlimizde mülki idare amirlerinden 3 kişi olmak üzere toplam 84 Kamu görevlisi tutuklanmışlardır" denildi.

664 kişi hakkında işlem yapıldı

Örgütün finans kaynaklarıyla ilgili olarak yapılan açıklamada; "Bunların dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam 664 şahıs hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan 44 şahıs gözaltında, 121 şahıs adli makamlarca tutuklanmış olup 261'i adli kontrol şartı ile olmak üzere toplam 320 şahıs serbest bırakılmış, 179 şahıs ise halen aranmaktadır. Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. Maddesinde; Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenip kapatılmasına karar verilen; İlimiz Nazilli İlçesi'nde 5, Didim İlçesi'nde 2, Söke İlçesi'nde 2, Efeler İlçesi'nde 7 olmak üzere toplam 16 adet okul kapatılmış olup hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Yine, Efeler İlçesi'nde 11, Nazilli İlçesi'nde 5, Çine İlçesi'nde 3, Kuşadası İlçesi'nde 2, Germencik İlçesi'nde 2, Söke İlçesi'nde 2, İncirliova İlçesi'nde 1, Yenipazar İlçesi'nde 1, Sultanhisar İlçesi'nde 1 ve Buharkent İlçesi'nde 1 dernek olmak üzere toplam 29 dernek kapatılmıştır. Bozdoğan İlçesindeki 1 dernek ise; 23.06.2016 tarihinde fesih kararı alarak tasfiye olduğu için kapatma işlemi uygulanmamıştır, kapatma işlemi uygulanan 29 derneğin hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İlimiz Efeler İlçesi'nde 1 adet vakıf kapatılmış olup, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İlimiz genelinde faaliyet gösteren FETÖ ile iltisaklı 2 sendika temsilciliği kapatılmıştır. 27.07.2016 tarihi itibariyle FETÖ ile iltisaklı 2 Yerel Gazete kapatılmıştır. İlimiz; Efeler İlçesi'nde 9, Nazilli'de 5, Söke'de 2, Karacasu'da 2, Koçarlı'da 1, Köşk'te 1, Bozdoğan'da 1, Çine'de 1 Yenipazar'da 1, olmak üzere toplam 23 Özel Öğrenci Yurdu kapatılmıştır. İlimiz Efeler İlçesi'nde 3 adet özel öğretim kurumları şubesine bağlı Etüt Merkezi kapatılmıştır. İlimiz Efeler İlçesi'nde 2 Nazilli İlçesi'nde 2 Söke İlçesi'nde 2 Kuşadası İlçesi'nde 1 İncirliova İlçesi'nde 1 Çine İlçesi'nde 1 olmak üzere toplam 9 adet özel öğretim kurumları şubesine bağlı Dershane kapatılmıştır" ifadelerine yer verildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nazilli Aydın Çine Söke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title