Haberler

Aydın'da 289 Kişi Tutuklandı, 818 Personel Görevden Uzaklaştırıldı

Aydın’da devam eden FETÖ / PDY soruşturması kapsamında 289 kişi tutuklandığı ve 818 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Aydın'da devam eden FETÖ / PDY soruşturması kapsamında 289 kişi tutuklandığı ve 818 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde 08.08.2016 12: 00 itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından (26) Hakim ve (12) Cumhuriyet Savcısı olmak üzere (38) yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartılmış, bunlardan (24) Hakim ve (11) Savcı olmak üzere (35) kişi yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmiş, (2) Hakim ve (1) Cumhuriyet Savcısı olmak üzere (3) kişinin aranmasına devam edilmektedir. Adliye ye sevk edilen (24) Hakim ve (11) Cumhuriyet Savcısından, (21) Hakim ve (10) Cumhuriyet Savcısı tutuklanmış olup, (3) Hakim (1) Cumhuriyet savcısı adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Adliyeye sevk edilen toplam (16) askeri personelden (6)'sı tutuklanmış, (8)'i adli kontrol şartı olmak üzere toplam (10) kişi serbest bırakılmıştır, (1) kişinin aranmasına devam edilmektedir. Emniyet Müdürlüğü personelinden toplam (110) kişi görevden uzaklaştırılmış, Adliye'ye sevk edilen (105) kişiden (63)'ü tutuklanarak cezaevine sevk edilmiş, (38)'i adli kontrol şartıyla toplam (40) kişi serbest bırakılmış, (2) kişi gözaltında olup,(5) kişi ise halen aranmaktadır. İlimiz genelinde (4) Mülki idare amiri olmak üzere diğer Kamu kurum ve kuruluşlarından çeşitli ünvanlarda toplam (708) personel görevden uzaklaştırılmıştır. Çeşitli Kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli unvanlarda (188) kişi adli kontrol şartı olmak üzere toplam (215) kişi serbest bırakılmıştır. İlimizde; Kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli ünvanlarda toplam (17) personel gözaltındadır. İlimizde Mülki idare amirlerinden (3) kişi olmak üzere toplam (79) Kamu görevlisi tutuklanmışlardır" denildi.

Örgütün finans kaynaklarına yönelik çalışmalara da değinilen açıklamada; "Bunların dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam (554) şahıs hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan (61) şahıs gözaltında, (110) şahıs adli makamlarca tutuklanmış olup (187)'si adli kontrol şartı ile olmak üzere toplam (235) şahıs serbest bırakılmış, (148) şahıs ise halen aranmaktadır. Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. Maddesinde; Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenip kapatılmasına karar verilen; İlimiz Nazilli İlçesinde 5, Didim İlçesinde 2, Söke İlçesinde 2, Efeler ilçesinde 7 olmak üzere toplam 16 adet okul kapatılmış olup hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Yine, İlimiz Efeler ilçesinde 11, Nazilli ilçesinde 5, Çine ilçesinde 3, Kuşadası İlçesinde 2, Germencik ilçesinde 2, Söke ilçesinde 2, İncirliova ilçesinde 1, Yenipazar ilçesinde 1, Sultanhisar ilçesinde 1 ve Buharkent ilçesinde 1 dernek olmak üzere toplam 29 dernek kapatılmıştır. Bozdoğan ilçesindeki 1 dernek ise; 23.06.2016 tarihinde fesih kararı alarak tasfiye olduğu için kapatma işlemi uygulanmamıştır, kapatma işlemi uygulanan 29 derneğin hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İlimiz Efeler ilçesinde 1 adet Vakıf kapatılmış olup, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İlimiz genelinde faaliyet gösteren FETÖ ile iltisaklı 2 sendika temsilciliği kapatılmıştır. 27.07.2016 tarihi itibariyle FETÖ ile iltisaklı 2 Yerel Gazete kapatılmıştır. İlimiz, Efeler ilçesinde 9, Nazilli'de 5, Söke'de 2, Karacasu'da 2, Koçarlı'da 1, Köşk'te 1, Bozdoğan'da 1, Çine'de 1 Yenipazar'da 1, olmak üzere toplam 23 Özel Öğrenci Yurdu kapatılmıştır" ifadelerine yer verildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nazilli Aydın Söke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title