Haberler

Aydın'da 23 Nisan Kutlamalarında Yer Gerilimi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 94. yıldönümü etkinlikleri Aydın'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. İstasyon Meydanı'nda yapılan kutlamalarda Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, protokolde yanında oturan Vali Yardımcısı Halil Canavar'a kutlamaların yeni yapılan Atatürk Meydanı'nda yapılması gerektiğini dile getirirken aralarında hararetli konuşmalar geçti.

Aydın'da 23 Nisan kutlamaları sabah saatlerinde Valilik önündeki Atatürk anıtına Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin çelenk bırakmasıyla başladı. Valilik önündeki çelenk bırakma törenine Vali Erol Ayyıldız katılırken, İstasyon meydanındaki kutlamalara katılamaması dikkat çekti.

Aydın'da günler öncesinden tartışmalara neden olan kutlamaların yapılacağı yer konusu tören sırasında da hararetli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Belediye tarafından yapımı geçtiğimiz ay tamamlanan ve açılışı yapılan Atatürk Kent Meydanı'nda törenlerin yapılmayacağı, bunun yerine Adnan Menderes Bulvarı, Hükümet Bulvarı, Gençlik Caddesi ve İstiklal Caddesi'nin kesiştiği İstasyon Meydanı'nda yapılacak olması günlerdir Aydın'da tartışmalara neden olmuştu.

Bu tartışmaların gölgesinde kutlanmaya başlayan törenler Vali Erol Ayyıldız'ın yokluğunda protokolde oturan Vali Yardımcısı Halil Canavar ile Özlem Çerçioğlu arasındaki hararetli konuşmalar yaşandığı görüldü. Uzun süren hararetli konuşmalar sırasında Vali Yardımcısı ile Özlem Çerçioğlu'nun bir birine laf anlatırken ki el hareketleri de dikkatlerden kaçmadı. Tören öncesi yanlarına gelen minikleri seven ikili hararetli konuşmalar sırasında yanlarına gelen diğer minik çocukları dahi görmemesi herkesin dikkatini çekti.

Gösteriler sırasında da dahi ikili arasındaki konuşmalar sürerken kutlamalar sonrasında gazetecilerin konuyu sorduğu Vali Yardımcısı Halil Canavar, "Törenler sırasında Sayın Başkanla sohbet ettik. Kesinlikle bir gerginlik olmadı. Aramızda bir gerilim yaşanmadı. İki kişi sohbet ettik" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, Vali Yardımcısı Canavar ile bir tartışma yaşamadıklarını savunarak, "Sayın Vali Beye kutlama alanı konusundaki sıkıntıyı anlattım. Törenler boyunca yaşananları siz gördünüz, bir sürü vatandaş kutlamaları bile izleyemedi. İnşallah bu yanlıştan bir an önce dönülür. Bir daha ki bayramlarımızı Atatürk Kent Meydanında kutlarız" ifadelerini kullandı.

Tören sonunda bazı vatandaşlar kutlamaların yapıldığı yerle ilgili tepkilerini ilettiler. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özlem Çerçioğlu Halil Canavar 23 Nisan Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title