Haberler

Aydın'da 176 Bin 395 Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Aydın'da 2013-2014 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte son kez çalan ders zili ile 176 bin 395 öğrenci yaz tatiline çıktı.

Aydın'da 2013-2014 eğitim öğretim yılı son kez çalan ders ziliyle birlikte tamamlandı. Yarıyıl tatilinin ardından 10 Şubat'ta ikinci yarıyıl eğitimine başlayan öğrenciler, yorucu bir yıl ve sınav maratonun ardından eğitim öğretim yılını noktaladı. Eğitim yılının sona ermesiyle Aydın genelindeki 752 örgün eğitim kurumunda 8 bin 107 derslikte toplam 12 bin 151 öğretmen ve 176 bin 395 öğrenci 3 aylık yaz tatiline ayrıldı.

Aydın'da 2013-2014 yılının tamamlaması nedeniyle Aydın Efeler ilçesi Yedi Eylül İlkokulu'nda karne töreni düzenlendi. Törene, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Garnizon Komutan Vekili Yarbay İbrahim Koyuer, Aydın Milli Eğitim Müdür Vekili Vahit Çopur ve İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan karne töreninde anaokulu öğrencilerinin sergilediği 'Kara Kedi' ile engelli öğrencilerin oynadığı 'Kelebek ve Arı' oyunu izleyenlerden büyük alkış aldı. Yedi Eylül İlkokulu öğrencilerinden Miray Sayar adlı öğrenci de 'Bayrak Şiiri' okudu ve şiir sonunda açtığı Türk Bayrağı ile ayakta alkışlandı.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Yedi Eylül İlkokulu Müdürü Semavi Avcı, 121 yıllık köklü bir okula sahip olduklarını dikkat çekerek başarılı bir şekilde eğitimlerine devam ettirdiklerini kaydetti. Okullarının yıl içerisinde yaptığı eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler veren Avcı, SBS'de Yedi Eylül okulunun puanının iyi bir yerde olduğunu vurguladı.

KARNELERİ PROTOKOL VERDİ

Vali Ayyıldız ve protokol üyeleri engelli öğrencilere karnelerini takdim ettikten sonra bazı engelli öğrencilere de akülü tekerlekli sandalye hediye edildi. Daha sonra Yedi Eylül ilkokulu 2B sınıfında öğrencilerine karnelerini veren Vali Ayyıldız ve protokol üyeleri öğrencileri tek tek tebrik etti ve 'Aydın Yazın Kitap Okuyor' projesi kapsamında kitap hediye etti. Karne dağıtımı sonrasında öğrencilerle birlikte sıralara oturan Vali Ayyıldız ve protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

"VALİ AMCA SÖZ VERMİŞTİN HANİ BİZİM OKULA DA GELECEKTİN"

Program sonrası Yedi Eylül İlkokulundan ayrılmak üzereyken okul binası girişinde bir engelli kız öğrencinin 'Vali amca söz vermiştin hani bizim okula da gelecektin' demesi üzerine Vali Ayyıldız engelli kız öğrenci İzel Örnek ve kardeşlerinin yanına oturarak bir süre muhabbet etti. Vali Ayyıldız başka bir programda 'Sizin okula da geleceğiz' diye sözünü verdiği Efeler Ortaokulu İzel Örnek'e 2014-2015 eğitim- öğretim yılı açılış programını Efeler Ortaokulunda yapacaklarını belirtti. Engelli kız öğrenci İzel Örnek'in Yedi Eylül İlkokulunda okuyan kardeşleri İzzet ve Zeynel'in karnelerini almaması üzerine Vali Ayyıldız talimat vererek karnelerini kendisinin vereceğini söyledi. Okul görevlileri tarafından karneleri getirilen İzzet ve Zeynel'e karnelerini kendisi takdim eden Vali Ayyıldız İzzet ev Zeynel'e 50'şer TL'de karne harçlığı verdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erol Ayyıldız Aydın Eylül İzel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title