Haberler

Aydın'da 108 Personel Görevden Uzaklaştırıldı, 4 Hakim 2 Savcı Tutuklandı

Aydın Valiliği yaptığı açıklama ile FETÖ/PDY örgütüne karşı yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Aydın Valiliği yaptığı açıklama ile FETÖ/PDY örgütüne karşı yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Örgütün sızdığı devlet içerisinden temizlenmesine yönelik çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtilen açıklamada şu an itibariyle çok sayıda gözaltı olduğu, 3 Vali yardımcısı, biri kaymakam, polis ve askerlerin yanı sıra öğretmen ve çeşitli kurum çalışanı 108 personelin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada "Türkiye genelinde Hükümeti devirmeye ve Anayasal düzeni cebren ilgaya teşebbüs etmek amacıyla FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından girişilen darbe teşebbüsünde Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olmak ve darbe teşebbüsüne katılmak suçunu işleyenlerin yakalanması ve mezkür yapının devlet içerisinden temizlenmesine yönelik faaliyetler kapsamında;

1- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından (23) Hakim ve (10) Cumhuriyet Savcısı olmak üzere (33) yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartılmış, bunlardan (20) Hakim ve (9) Savcı olmak üzere (29) kişi yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmiş, (3) Hakim ve (1) Cumhuriyet Savcısı olmak üzere (4) kişinin yakalama çalışmaları devam etmektedir.

2- Adliye ye sevk edilen (14) Hakim ve (5) Cumhuriyet Savcısından, (4) Hakim ve (2) Cumhuriyet Savcısı tutuklanmış, (4) Hakim ve (1) Cumhuriyet Savcısı Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmış halen (6) hakim ve (2) Cumhuriyet Savcısının sorgusu devam etmekte, (6) Hakim ve (4) Cumhuriyet Savcısı ise gözaltında bulunmaktadır" denildi. .

Diğer iller tarafından (7) Hakim, (1) Cumhuriyet Savcısı ve (1) Albay olmak üzere toplam (9) şahıs hakkında yakalama, (1) albayın ise ikametinde arama yapılması talimatı gönderildiği belirtilen açıklamada "Bu talimatlar neticesinde (4) hakim, (1) Albay yakalanmış, (1) hakim başka ilde yakalanmış, (2) hakim ve (1) savcının yakalanması çalışmaları devam etmektedir" denildi.

.

"Sözde Sıkıyönetim Komutanı tutuklandı"

Çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiği belirtilen açıklamada "Aranan ve yakalanan sözde Aydın Sıkıyönetim Komutanı (1) Kurmay Albay, (1) Polis Memuru, (1) Mühendis, (1) Esnaf tutuklanarak ceza evine teslim edilmiş, (1) uzman çavuş, (1) Tnk. Er, (1) Polis Memuru, (1) Komiser Yardımcısı, (1) Sivil Vatandaş serbest kalmış, halen (1) Albay, (1) Binbaşı gözaltında olup adli tahkikat devam etmektedir. "

İl genelinde Vakıf ve dernekler aracılığı ile maddi ve ayni yardımlar toplama, FETÖ'ye müzahir okullar aracılığı ile eleman yetiştirme, iş adamları ve sanayiciler aracılığı ile finans gücünü arttırarak toplanan paraları örgüte finansal destek sağlamak için kullanma gibi faaliyetlerde bulundukları yapılan aramalarda belge ve dökümanlarla tespit edilen (55) şahıs hakkında yakalama kararı çıkartılmış, aralarında doktor, iş adamı, öğretmen ve kamu kurumları içerisinde görev yapan toplam (27) şahıs yakalanarak adli işlemleri yapılmak üzere KOM Şube Müdürlüğüne getirilerek adli tahkikat başlatılmış olup, diğer (28) şüpheli hakkında yakalama çalışmaları halen devam etmektedir" denildi.

108 Personel görevden uzaklaştırıldı

Devlet memurları hakkında da detaylı bilgilerin verildiği açıklamada şu an itibariyle 108 kişinin görevden uzaklaştırıldığı belirtilerek "Bugün itibari ile İlimizde (3) Vali Yardımcısı (1) Kaymakam, çeşitli rütbelerde (76) Emniyet personeli yine çeşitli rütbelerde (4) Jandarma personeli, diğer kurumlarda çeşitli ünvanlarda İl Müftülüğü'nden (8), Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden (1), İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden (15) personel görevlerinden uzaklaştırılmışlardır.

Bunun yanında 17.07.2016 tarihinde Efeler İlçesinde ikamet eden (1) emekli asker ve oğlu yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş. Denetimli Serbestlik tedbiri uygulanarak serbest bırakılmışlardır" denildi.

" Söke'den Denizli'ye giden 249 askeri personel"

Söke'den denizliye giden askeri personel ile ilgili olarak ise "Sözde darbe güçlerine destek vermek maksadıyla Söke 11. Komando Tugay Komutan Yardımcılığından Denizli ye giden (249) Askeri personel Denizli Emniyet müdürlüğü ekiplerince Denizli'de yakalanmış, (9 rütbeli personelin) ev ve işyerlerinde yapılan arama neticesinde ele geçirilen malzemelere el konularak adli makamlara gönderilmiştir. Bunun yanında Nazilli'de (1) Albay ve (1) Binbaşı gözaltına alınmış olup haklarında soruşturma devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Denizli Aydın Söke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title