Haberler

Aydın'da 10 Bin 550 Öğrenciden Rekor Denemesi

Aydın'da 10 bin 550 öğrenciden rekor denemesiBinlerce öğrenci hep bir ağızdan 'Çanakkale Türküsü'nü söylediAYDIN Adnan Menderes Stadyumu'nda bir araya gelen 10 bin 550 öğrenci, hep bir ağızdan 'Çanakkale Türküsü'nü söyleyerek 61'inci Dünya Çocuk Rekoru'nu kırdı.

Aydın'da 10 bin 550 öğrenciden rekor denemesi

Binlerce öğrenci hep bir ağızdan ' Çanakkale Türküsü'nü söyledi

AYDIN Adnan Menderes Stadyumu'nda bir araya gelen 10 bin 550 öğrenci, hep bir ağızdan ' Çanakkale Türküsü'nü söyleyerek 61'inci Dünya Çocuk Rekoru'nu kırdı. Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural da gözetmen olarak rekoru takip etti.

Aydın Valiliği, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde ve MB Holding'in katkılarıyla orkestra eşliğinde en kalabalık öğrenci korosu ve en çok çocukla ' Çanakkale Türküsü' rekor denemesi yapıldı. "Efeler Diyarı Aydın'dan Şehitlerimize Bin Selam" adı ile gerçekleştirilen organizasyonda, 10 bin 550 öğrenci Çanakkale Türküsü'nü söyleyerek rekor kırdı. "Efeler Diyarı Aydın'dan Şehitlerimize Bin Selam" projesi kapsamında düzenlenen organizasyon Adnan Menderes Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Dünya Çocuk Rekorları yetkilisi Aydın Türkgücü ve Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural Başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyetince deneme izlendi. Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Bekir Çeker, MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Şen ve çok sayıda vatandaş rekor denemesini izledi.

10 BİN 550 ÖĞRENCİ AYNI ANDA SÖYLEDİ

Kentteki lise, ortaokul ve liselerden toplam 10 bin 550 öğrenci stadyumda yerini aldı. Öğrenciler saha içinde "Dur Yolcu" siluetini oluşturdu. 10 bin 550 öğrenci hep bir ağızdan Çanakkale Türküsü'nü söyledi. Rekor denemesinin ardından bu kez stadyumda bulunan öğretmen ve velilerin de katılıyla türkü ikinci kez seslendirildi.

PROF. DR. KURAL AĞLADI

Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, yaptığı duygusal konuşma sırasında gözyaşlarını tutamadı. Prof. Dr. Kural, "Benim dedem Fettah Gün. Anneannemle nişanlandıktan sonra askere alınmış. Sarıkamış'a gönderilmiş. Çanakkale'de 234 bin kişi, orada da doksan bin kişi donarak öldüler. Donarak. Bu ülke için. Biz burada oturalım diye öldüler hepsi. Komik sanatçılar bunu bilmezler. Ne giyeceğim diye gezen doksan altmış doksan, konuşması noksan kadınlar bunları bilmezler. Ama bizim bilmemiz lazım tarihimizi gençler. 234 bin kişinin ağıtlarını yan yana koyun. Sanırım bu organizasyondan sonra Çanakkale ruhunu yaşattığınız için onların kemikleri mutlu olmuştur ve şu anda yattıkları yerden size teşekkür ediyorlar. Sağ olun, var olun. Bugünlere çok ihtiyacımız var. Profesyonel futbolla, magazinle, ne giyeceğim kıyafetleriyle uyutulan bir Türkiye'de bugünlere çok ihtiyacı var. Çok, çok, çok. Şimdi sonucu açıklıyorum. Dünya Çocuk Rekorları Hakem Heyeti Başkanı olarak Aydın'da bu güzel günde bulunmaktan ayrıca mutluluk duydum. Şu anda bana gelen rakamlara göre 10 bin 550 öğrencimiz Çanakkale Ağıtını büyük bir başarıyla söyledi. Hocalarıma teşekkür ediyorum ve böylece bir Dünya Çocuk Rekoru olarak imzalıyoruz efendim" diye konuştu.

PERVİN TÖRE'NİN DİLİ SÜRÇTÜ

Program sonunda konuşan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, heyecanına yenik düştü. Dili sürçen Töre, savaşsız bir dünya yerine "Barışsız bir dünya diliyorum" dedi. Töre, "Öncelikle bugün 23 Nisan'ın 96'ıncı yılını kutluyoruz. Tüm dünya çocuklarına ve Türkiye'deki çocuklara öncelikle barışsız bir dünya ve Türkiye diliyorum ve hepsine hayatlarında yolları açık olmasını diliyorum. Bugün çok heyecanlı bir gün yaşadık. Dünya denemesini yaptık. Bu günün anlamına özgü biz yetiştirdiğimiz 180 bin öğrenciye Aydın'da, Çanakkale ruhunu vermek adına bu denemeyi yaptık. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

BALAT, "ALLAH KİMSEYİ VATANSIZ VE BAYRAKSIZ BIRAKMASIN"

Organizasyona destek veren MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat da, "Hayatımda bu kadar heyecanlandığımı ve mutluluk duyduğumu hatırlamıyorum. Tanrıya binlerce şükrediyorum. Şehitlerimize, Atatürk'e teşekkürler ediyorum. Bu memleketi bize bağışlamışlar vatan olarak. Canlarını verenlere de binlerce rahmet diliyorum. Allah kimseyi vatansız ve bayraksız bırakmasın. Bizim vatanımızı da kötü niyetlerden uzaklaştırsın" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Menderes Türkiye Aydın Politika Güncel Haberler

title