Haberler

Aydın Çevre Yolu 2016'da Hizmete Girecek

Aydın’da şehiriçi trafik sorununun önüne geçmek için 2012 yılında çalışmalarına başlanan çevre yolu ile ilgili olarak son gelişmeyi Karayolları 2. Bölge Müdür Yardımcısı Gençağa Karakaş açıkladı.

Aydın'da şehiriçi trafik sorununun önüne geçmek için 2012 yılında çalışmalarına başlanan çevre yolu ile ilgili olarak son gelişmeyi Karayolları 2. Bölge Müdür Yardımcısı Gençağa Karakaş açıkladı. Karakaş, 2012 yılında yapımı başlanan Aydın-Denizli- Muğla Bağlantı yolunun 2016 yılında tamamlanıp hizmete açılacağını kaydetti.

Aydın'ın şehiriçi trafiğini rahatlatacak olan Muğla-Aydın- Denizli çevre yolu bağlantı çalışmaları devam ediyor. Özellikle büyük arabaların şehiriçine girmesi nedeniyle belirli saatlerde kavşaklarda meydana gelen trafik tıkanıklığının önlemek amacıyla yapımı devam eden çevre yolunun yüzde 36'sı tamamlandı. Kamulaştırma bedelleri ile yaklaşık 95 milyon TL'ye mal olacak olan çevre yolunda çalışmalar hız kesmeden devam ederken Denizli-Aydın-Muğla- İzmir yolunu sık kullanan sürücüler çevre yolunun açılacağı günü merakla bekliyor.

ÇEVRE YOLU 2016'DA TAMAM

Aydın Denizli Muğla bağlantı yolu olan çevre yolunda yüzde 36 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığını işaret eden Karakaş, "Toplam uzunluğu 10 kilometre olan otoyol standartlarındaki bu kesitimizde çalışmalara 2012 yılında başlanmış olup projede alt geçit, menfez yapımları tamamlanmıştır. Şu an itibari ile köprülerimizde ve diğer kesimlerde toprak işleri çalışmaları devam etmekte olup 2015 yılında 50 milyon TL harcanmıştır. Bu projenin de 2016 yılında tamamlanarak hizmet açılması hedeflenmektedir" diye konuştu.

AYDIN'A 2015 İÇİN 36,7 MİLYON ÖDENEK AYRILDI

Aydın'da en fazla ödenek alan kurumlar arasında yer alan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü 2015 yılı itibariyle 36 milyon 216 bin ödenekle Milli Eğitim Müdürlüğü ile DSİ 21. Bölge Müdürlüğü'nden sonra 3. sırada yer alıyor. Aydın'da yapımı süren ve gerçekleştirilecek olan projeler hakkında bilgiler veren Karayolları 2. Bölge Müdür Yardımcısı Gençağa Karakaş, "Bölge Müdürlüğü'müzün Aydın'da 13'ü ulaştırma 4'ü turizm sektöründe olmak üzere toplam 17 adet projesi bulunmaktadır. Bu projelerin toplam tutarı 642 milyon TL olup 134,6 milyon TL bugüne kadar harcanmıştır. 2015 yılı için ayrılan ödenek 36,7 milyon TL olup fiziki gerçekleşme bugün itibariyle yüzde 37'dir. Maddi gerçekleşme de yüzde 51'dir. Bölge Müdürlüğümüzün 2014 yılı sonu itibariyle bu projelerde toplam harcadığı para 134,6 milyon TL'dir. 2015 yılı için ayrılan ödenek 36,7 milyon TL bugüne kadar harcanan para da 18,5 milyon TL" şeklinde konuştu .

YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Aydın'da 2015 yılında yapılması planlanan yol yapım çalışmaları ile ilgili olarak yapılan çalışmaları da aktaran Karakaş, "Aydın ilinde teşkilatımızın sorumluluğunda 309 kilometre devlet yolu, 391 kilometre il yolu 62 kilometre otoyol olmak üzere toplam 762 kilometre yol bulunmaktadır. Bu yollardan 246 kilometresi bölünmüş yol, 273 kilometresi de bitümlü sıcak karışım yoldur. 2015 yılında hedeflerimiz 3,5 kilometre bölünmüş yol 16,8 kilometre bitümlü sıcak karışım asfalt kaplama, 10 kilometre tek yol, 115 kilometre de sathi kaplama yapılması şeklinde özetlenebilir" dedi.

ÇEVRE BULVARI'NDA BAKIM YAPILIYOR

ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nden başlayıp Çine ana yoluna kadar devam eden çevre bulvarında bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor. Ağır tonajlı tırların ve kamyonların parke taşı ile yapılmış çevre bulvarında ağır tahribat oluşturması nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü sıcak asfalt çalışması yapmak için kolları sıvadı. Çevre Bulvarı'nda oluşan bozukluklar nedeniyle tek taraflı yolda başlayan çalışmalarda trafik geçici olarak diğer şeritten veriliyor. Aydın Denizli Muğla bağlantı yolu olan çevre yolu açılıncaya kadar kamyonlar, tırlar ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler çevre bulvarını kullanmaya devam edecek ve yapılan sıcak asfalt ile çevre bulvarını kullanan şoförler rahat etmiş olacak. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Denizli İzmir Muğla Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title