Haberler

Aydın Büyükşehir İtfaiyesi Personellerini Eğitiyor

Aydın Büyükşehir İtfaiyesinin başlattığı ve 17 ilçede aktif olarak çalışan personellerine yönelik verdiği eğitimler devam ediyor.

Aydın Büyükşehir İtfaiyesinin başlattığı ve 17 ilçede aktif olarak çalışan personellerine yönelik verdiği eğitimler devam ediyor.

Son olarak Nazilli'de iki haftalık eğitimden geçen Büyükşehir itfaiye çalışanları, kursun son gününde gerçekleşen tatbikatla birlikte hem teorik hem de pratik eğitimler aldı. Verilen eğitimlerle ilgili bilgi veren Aydın İtfaiye Daire Başkanlığı Yangın ve Kaza Eğitmeni Mutlu Işık, "Şuana kadar yaklaşık 11 ilçede bu eğitimleri verdik. Nazilli grubu yaklaşık iki haftadır bu eğitimleri alıyor. Nazilli, Sultanhisar ve Yenipazar programını bugün bir araç yakma tatbikatıyla tamamlayacağız. Bundan sonraki süreçte yine Nazilli İtfaiyesi ev sahibi olmak üzere Karacasu, Kuyucak ve Buharkent'te iki haftalık eğitimlere devam edeceğiz. En son Bozdoğan'da verilecek eğitimlerle birinci seviye eğitimleri noktalayacağız" dedi.

"PERSONELİMİZ BİLİNÇLENİYOR"

Eğitim çalışmalarının Büyükşehir İtfaiyeler Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü ifade eden Işık, "Bu çalışmalar bundan sonra vatandaşın daha iyi hizmet alabilmesi ve vatandaşın herhangi bir kaza, afet durumunda güvende olması adına yapılmaktadır. Ayrıca itfaiye personelimiz, tam donanımlı olarak her koşulda kaza ve afetle mücadeleye hazır hale gelmektedir. Eğitimler hem personel hem de şube müdürlükleri açısından gayet olumlu geçti. Kısacası eğitimler amacına ulaştı diyebiliriz. Tabiki önümüzdeki süreçte eğitimlerin devamı da gelecektir. Meslek hayatı boyunca hiç eğitim almamış itfaiye personelleri vardı. Artık eğitimler sayeside bu ortadan kalktı. Bundan böyle tüm itfaiye personeli profesyonel olarak görevini ifa edebilecek" diye konuştu.

Eğitimler kapsamında mesleki yeterlilik sertifikasyonu yapılacağına dikkat çeken Işık, her personelin özlük dosyasında birinci derece yeterlilik eğitimi aldığının belirtileceğini söyledi. Ayrıca birinci seviye eğitimler tamamlandıktan sonra eğitimlerin, ikinci ve üçüncü seviye olarak kademeli biçimde devam edeceğini sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sultanhisar Yenipazar Nazilli Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title