Haberler

Aydın Büyükşehir'den Serçin'e Ekoturizm Merkezi

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nce Bafa Gölü Tabiat Parkı sınırları içinde yer alan Söke'nin Serçin Mahallesi'nde, ekoturizm merkezi açıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nce Bafa Gölü Tabiat Parkı sınırları içinde yer alan Söke'nin Serçin Mahallesi'nde, ekoturizm merkezi açıldı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Serçin Mahallesi'nde Ekoturizm Merkezi açtı. Söke Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Toyran, Didim ve Söke Ziraat Odası başkanları, çok sayıda çevreci ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile Serçinliler açılışa yoğun ilgi gösterdi. Başkan Çerçioğlu, Serçin'in doğa turizmi meraklılarının uğrak noktası olacağını söyledi.

TABİAT PARKI OLACAK

Ekoturizm Merkezinin açılışında konuşan Başkan Çerçioğlu, "Doğanın ve tarihin bize armağanı olan Bafa Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde, hiçbir imalat ve yapılaşma olmadan ekolojik dengeyi koruyacağıma söz vermiştim. Hazırladığımız özel projelerle, doğamızı koruyarak turizm zinciri içindeki yerimizi alacağız. Peki neler olacak Serçin'de? Buraya gelen ziyaretçilerimiz tabiat parkını, bisiklet ve kano gibi doğaya zararsız araçlarla ya da yürüyerek gezebilecekler. Son derece keyifli gezinti parkurlarımız olacak. Kampçılık, kaya tırmanışları, sportif balıkçılık ve kuş gözlemciliği gibi etkinlikler meraklılarını burada ağırlayacak. En önemli önceliğimiz, bakir kalmış, halen zarar görmemiş doğamızı korurken, ekoturizm faaliyetleri ile sizlerin refah ve istihdam olanaklarınızı arttırabilmek. Buradan sizlere söz veriyorum. İçerisinde 80 bitki familyası, 261 kuş, 22 sürüngen ve 19 memeli türünü barındıran Bafa Gölü'nün, doğal ve tarihi özelliklerinin korunması adına, elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ise Serçin Mahallesi'nde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmakta olan ekoturizm merkezi ile ilgili Başkan Çerçioğlu'na minnettar kaldıklarını söyledi.

SERÇİN DÜNYAYA AÇILACAK

Serçin'e gelen ziyaretçiler, tabiat parkını, bisiklet ve kano gibi doğaya zararsız araçlarla ya da yürüyerek gezebilecekler. Son derece keyifli gezinti parkurlarımız olacak. Kamp yapma, kaya tırmanışları, sportif balıkçılık ve kuş gözlemciliği gibi etkinlikler meraklılarını burada ağırlayacak. Aydın Büyükşehir Belediyesi Ekoturizm Merkezi'nde personeli ve Serçinli alan kılavuzları ziyaretçilere her türlü yardıma hazır olacaklar. Başka hiçbir yerde bulunamayacak yöresel lezzetler Serçin'de bulunabilecek. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen satıcı tezgahları ile Serçinliler ürünlerinin satışını yapabilecek.

Bisikletlerin olduğu yerde de tanıtım yapan Çerçioğlu daha sonra vatandaşlara fide ve pilav dağıttı.

PELİKAN CİNO DOĞAYA SALINDI

Öte yandan; Uşak'ın Banaz Çayı kıyılarında 2007'de kaçak avlanan avcılar tarafından vurulduktan sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Sümer Hayvanat Bahçesi'nde tedavi edilen ve 'Cino' adı verilen pelikan, Bafa Gölü'nün Serçin Mahallesi kıyılarında yaban hayata salındı. Cino'yu elleriyle suya bırakan Başkan Çerçioğlu, "Bu saatten sonra en büyük temennimiz kaçak avcıların Cino'ya tekrar zarar vermemeleridir. Cino Serçin halkına emanettir. Artık Cino Serçin'in sembolü haline geldi. Ben de belli aralıklarla gelerek Cino'yu ziyaret edeceğim" dedi.

- Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özlem Çerçioğlu Aydın Söke Bafa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title