Haberler

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, temmuz ayı ilk toplantısı 19 maddelik gündemle gerçekleştirildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, temmuz ayı ilk toplantısı 19 maddelik gündemle gerçekleştirildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapılan toplantıda bazı maddeler kabul edilirken birçok madde komisyonlara havale edildi. Toplantıda, AK Partili üye Rıza Posacı, gündem dışı önergesiyle büyükbaş hayvanlarda görülen bulaşıcı çiçek hastalığına karşı tedbir alınmasını istedi. Aynı zamanda Efeler Ziraat Odası Başkanlığı'nda görev yapan Rıza Posacı, Suriye'den kaçak olarak getirilen hayvanlardan yüzünden geçtiği tahmin edilen hastalık için Köşk ve Umurlu Mahallesi'nin bazı bölgelerinin karantina karantinaya alındığını belirtti. Posacı, bulaşıcı çiçek hastalığı yüzünden hayvan teleflerinin arttığını belirterek, "Çiçek hastalığı başta sivrisinek olmak üzere türlü haşerelerle yayılıyor. Özel İdare artık ilaç dağıtımı yapmıyor. Şimdi bu görev, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmalı. Bu nedenle konu ile ilgili önergeyi meclisimize sundum. Çiçek hastalığı ancak ilaç kullanımı ile engellenebilir. Hastalık yüzünden ölen hayvanlar imha edilerek işletme sahibinin mağduriyeti gideriliyor ancak kesin çözüm bu değil" diye konuştu.

Bu konuların yanı sıra toplantıda Efeler'in muhtelif yerlerinde bulunan otoparkların, Büyükşehir Belediyesi firması olan AYBEL İnşaat Ltd.Şti.'ye beş yıl süreyle işletme hakkının verilmesi, oy birliğiyle kabul edildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özlem Çerçioğlu Rıza Posacı Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title