Haberler

Aydın Bakan Eroğlu'dan Fetö Tepkisi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenecek olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılmak için geldiği Aydın'ı 'Demokrasinin kalesi' olarak niteleyip, FETÖ/PDY'ye "Bunlar bir dolara vatanını, milletini satan hainler" diyerek tepki gösterdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenecek olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılmak için geldiği Aydın'ı 'Demokrasinin kalesi' olarak niteleyip, FETÖ/PDY'ye "Bunlar bir dolara vatanını, milletini satan hainler" diyerek tepki gösterdi. Bakan Veysel Eroğlu, miting öncesi Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'ı makamında ziyaret etti. Valilik binası girişinde çiçeklerle karşılan Bakan Eroğlu, kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı. Ziyarette açıklamalarda bulunan Bakan Veysel Eroğlu, Aydın'ın demokrasinin kalesi olduğunu belirterek, Aydın'ın Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan yatırımlar açısından da önemli bir şehir olduğunu söyledi. 4,5 milyarın lira üzerinde Aydın'a yatırım yapıldığını ifade eden Eroğlu, "Aydın'a yatırım yapmak bizim için bir şereftir. Aydın'ı en çok ziyaret eden bakanlardan biri benim. Bu sefer ki gelişimizde bakanlarımız mitinglern nedeniyle Türkiye'nin farklı şehirlerinde görev yapacak. Ben Aydın'ı tercih ettim. Burayı çok seviyorum ve Aydın'da adım atmadığım yer kalmadı" dedi.

"DÜNYA MİLLETİMİZİN KAHRAMANLIĞINI KONUŞTU"

Aydın'ın 15 Temmuz darbe girişimini sert bir şekilde cevap verdiğini kaydeden Eroğlu, "Neticede bütün Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da bu darbeciler herhangi bir başarı kazanamadı. Milletimizin kahramanlığını kaydetmemiz gerekir. Bütün dünyadaki basında milletimizin kahramanlığı konuşuldu. Tankların önüne geçenler, helikopterden yapılan ateşe göğsünü gerenler, kurşunlara karşı bedenini kullanan milletimiz darbe girişimini engelledi. Bu darbe girişiminin kökü dışarıda. Hain ve alçakça bir saldırı gerçekleşmiştir. Türkiye daha öncede darbe görmüştür ama TBMM bombalanmamıştır. Vatandaşımıza daha önceki darbelerde kurşun sıkılmamıştır" diye konuştu.

"FETÖ BUNLARIN MAŞASIDIR"

Darbe girişiminde bulunanların amacının hükümeti devirmek olmadığını söyleyen Eroğlu, "Bu darbenin asıl gayesi milleti parçalamak, vatanı bölmek, ülkeyi Suriye haline çevirmekti. Dışarıdaki bazı güçlerin istediği buydu. FETÖ de bunların maşasıdır. 1 doların okunmuş olduğu zannederek kendilerini aldatmışlar. Bunları, '1 dolara vatanını, milletini satan hainler' diye tarif ediyorum. Askerimiz bizim başımızın tacıdır. Lütfen bunları Mehmetçik gibi düşünmeyin. Bir takım sapık bir örgüt ve inanışa bağlanmış asker üniforması giymiş hainlerdir bunlar. Kahraman askerlerimiz de bu hainlere karşı durmuştur. Bu miting ile dünyaya büyük bir mesaj veriliyor. Bu destanı üzülerek izleyenler var. Darbenin gerçekleşmemesini üzülen ülkeler var. Çünkü Türkiye'nin yükselişinden endişe edenler darbenin başarılı olmasını istiyorlardır. Ama millet buna geçit vermedi. Birçok yörede nöbet tuttum. Bugünde hangi görüşte olursa olsun. Bütün vatandaşımız ile kucaklaşarak bütün dünyaya mesaj vereceğiz. Aydınlıları kutluyorum. İnşallah bizde hizmet etmeye devam edeceğiz. Şehit sayısı 241'e çıktı. Onlara Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu'nun ziyaretinde AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve çok sayıda bürokrat hazır bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Türkiye Aydın Politika Güncel Haberler

title