Haberler

Aydın Aydın, Keçe Giydi, Bingöl Sokaklarında Türkü Söyleyip Kuzu Yürüttü

BİNGÖL Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin davetlisi olarak kente gelen sanatçı Aydın Aydın, hayvancılığa dikkat çekmek ve bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla çobanların giydiği keçeyi giyerek, kentin en işlek caddesi olan Genç Caddesi'nde kuzu yürütüp türkü söyledi.

BİNGÖL Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin davetlisi olarak kente gelen sanatçı Aydın Aydın, hayvancılığa dikkat çekmek ve bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla çobanların giydiği keçeyi giyerek, kentin en işlek caddesi olan Genç Caddesi'nde kuzu yürütüp türkü söyledi. Sanatçı Aydın'ı bu halde gören Bingöllüler, cep telefonu ile bu anı kayıt altına aldı.

Bingöl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, birlik üyeleri ve sanatçı Aydın Aydın ile birlikte Genç Caddesi'nde, hayvancılığa dikkat çekmek, bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Caddeye getirilen kuzularla birlikte, çobanların giydiği ve üzerinde Bingöl yazılı keçe giyen sanatçı Aydın Aydın, bir süre kuzuları Genç Caddesi'nde söylediği türküler eşliğinde yürüttü. Caddede Aydın Aydın'ı, kaval, keçe ve kuzular ile gören Bingöllü vatandaşlar, cep telefonu ile bu anı kayıt altına alarak sosyal medyada paylaştı.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, ülkenin canlı hayvan konusunda muhtaç kalmaması için hayvancılığın desteklemesi, geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "Biz bu işi ülkemiz için, milletimiz için, ihtiyaç olduğu için, başka yere muhtaç olmamak için yapıyoruz. Tarım ve hayvancılık olan ülkemizde ne kadar nüfus varsa, o kadar da en az küçükbaş hayvanın olması gerekiyor. Hayvancılığın daha da gelişmesi gerekiyor. Biz sizleri düşünerek, soframızdan eksik olmasın diye çaba gösteriyoruz. Meraları, dağları, hayvanlar süslemelidir. Siz de her zaman bize yardımcı olun, küçükbaş hayvancılığı destekleyin, koyunları sevin. Sağ olsun Aydın Aydın bey de hayvanlara çok değer veriyor" dedi.

Dünyada hayvanlarla düet yapan tek sanatçının kendisi olduğunu savunan sevilen sanatçı Aydın Aydın ise, "Her ilde çok farklı sevgi seli, insanların ilgisi muhteşem. Bu hafta da Bingöl'deyim. Bingölümüz'ün o güzelliklerini, yaylalarını, misafirperverliğini, kadayıfını ve insanların kalplerindeki sıcak sevgiyi insanlarla paylaşmak istedim. Bugünkü amacımız da, hemşehrilerimizle ana caddede karşılaştık. Dünyada hayvanlarla düet yapan tek sanatçı benim. Burada hayvana, kuzulara, sürüye, yaylaya olan sevda çok güzel. Başkanımızı tebrik ediyorum. İlgi büyük, muhteşem" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kuzular arasında etrafa kaçışmalar yaşandı. Çevredekilerin de yardımıyla toplanan kuzular, midibüse bindirildikten sonra etkinlik de sona erdi. - Bingöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bingöl Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title