Haberler

Aydın Ata'sını Andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıldönümünde Aydın’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıldönümünde Aydın'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Sabah saat 08.50'de Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başlayan törenlerde Atatürk'ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku dinlendi. Saat 09.05'de sirenlerin çalınmaya başlamasıyla birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da hayat durdu. Törene yetişmek için koşuşturan vatandaşlar ve hareket halindeki araçlar, sirenlerin çalmasıyla birlikte oldukları yerde saygı duruşuna geçti. İki dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu Aydın'daki anma törenleri çeşitli etkinliklerle devam etti.

Aydın'daki Atatürk'ü anma törenlerine Vali Erol Ayyıldız, Aydın Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı hakan Arslan, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Mutlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Aygün, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Vali Yardımcıları, askeri erkan, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Aydın'daki törenler, Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Konferans Salonu'nda düzenlenen program ile devam etti. Adnan Menderes Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma etkinliklerinde 'Atatürk' konulu sinevizyon gösterisi izletildi. Adnan Menderes Lisesi Müdürü Vahap Hatipoğlu katılımcılara Atatürk'ü anlatan bir konuşma yaptı. Vali Ayyıldız ve protokol üyeleri, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Atatürk'le ilgili çeşitli slayt gösterimlerinin yapıldığı tören, Adnan Menderes Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği Atatürk Oratoryo gösterisi ve Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle sona erdi. Salonda açılan Atatürk fotoğraf sergisi beğeni topladı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Erol Ayyıldız Menderes Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title