Haberler

Aydın Aktif Eğitim Sen'den Üyelerine Hukuk ve Mevzuat Semineri

Aktif Eğitimciler Sendikası (AES) Aydın Şubesi üyelerine, AES İzmir Şube Başkanı Hasan Ovalı tarafından “Hukuk ve Mevzuat” semineri verildi.

Aktif Eğitimciler Sendikası (AES) Aydın Şubesi üyelerine, AES İzmir Şube Başkanı Hasan Ovalı tarafından "Hukuk ve Mevzuat" semineri verildi.

AES Aydın üyelerine sendikaya üye olma, sendika haklarından yararlanma, idari ve hukuki yönden haklarını arama konularında bilgilendiren AES İzmir Şube Başkanı Hasan Ovalı, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki baskı ve mobbing uygulamalarına dikkat çekti. Örnekleriyle eğitimcileri bilgilendiren Ovalı, "Üyelerimizin hukuki süreçlerinde her zaman yanlarındayız. Biz AES olarak çözüm önermediğimiz hiçbir konuyu tenkit etmiyoruz. Sendikaların gücü, üye sayısı kadar üyelerinin sendikanın aldığı kararlara uymasıdır. Biz eğitimciler olarak öğretmeniz, öğretmenliğimiz yapacağız. Okul nöbetiyle ilgili eylemimiz devam ediyor. Biz güvenlikçi değil, eğitimciyiz. Herkes kendi işini yapmalı. Özellikle idareciler ve müdürler kanunları uygulamıyorlar. Hukuk hiçbir zaman durmaz. Mutlaka bir gün hesap sorar. Bir okul müdürü bu okulda benim kurallarım geçerli diyor. Hiçbir okulda müdürün kuralı geçmez. Okulların kanun ve yönetmelikleri vardır onlar geçerlidir. Herkesin sendikaya üye olma hakkı vardır. Bunu kimse engelleyemez, engellerse suç işlemiş olur. Bazı müdürler sendika değiştirmek için verilen dilekçeleri sümen altı ediyorlar. Bunları yaparak suç işliyorlar. Bir öğretmen kanun ve yönetmeliklere göre haklarını iyi bilmeli. Sendika olarak biz de üyelerimizin haklarını korumak için her zaman yanınızdayız" dedi.

Sendika üyelerine haklarını korumak ve mesleklerinin gereğini yapmak için dik durmalarını ve kanuni haklarını kullanmalarını isteyen AES İl Temsilcisi Ömer Küçükgüldal da, "Türkiye'de bulunan 36 sendikanın içerisinde en sosyal sendika biziz. Biz ayrıştırıcı değil birleştirici ve yapıcı bir sendikayız. Bilgi güçtür felsefesinden yola çıkarak bu tür bilgilendirme toplantılarına katılalım. Haklarımızı bilelim. Haksızlık karşısında boyun eğen değil, dimdik ayakta durabilen insanlar olalım. Böylesi maddi ve manevi olarak çok daha rahat ve huzur içerisinde oluruz. Yapılan araştırmalarda çalışanların siyasal değil sosyal sendikacılık istediği ortaya çıkmıştır. Millete ait olan kamu imkanlarının asıl sahibi olan milletin sahibi olan asıl fertlerine eşit olarak sağlanmadıkça başımızda kim olursa olsun bu toplumun düzelmesini beklemek gerçekçi olmayacaktır. Bunun için haklarımızı bilelim ve takipçisi olalım" diye konuştu.

Sendika üyelerinin katıldıkları seminerlere kazandıkları sertifikalarının da verildiği etkinlik, üyelerin sorularıyla sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aktif Eğitim Sen İzmir Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title