Haberler

Aydın Adliyesine Medya, İletişim ile Arabuluculuk Bürosu Açıldı

Aydın adliyesinde "Medya ve İletişim" ile "Arabuluculuk" bürosu" açıldı.

Aydın adliyesinde "Medya ve İletişim" ile "Arabuluculuk" bürosu" açıldı.

Büroların açılışında konuşan Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde yer alan masumiyet karinesi ilkesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sözleşmenin 6. maddesinde yer alan "Bir suç ile itham edilen herkes, suçluluğu sabit oluncaya kadar suçsuz sayılır" ifadesini anımsatan Arslan, "Hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik bir devletin vazgeçilmez temellerinden biri niteliğindeki basın özgürlüğü, toplumsal sorumluluğun bilinciyle, masumiyet karinesine, kamusal çıkarlar ile şüphelinin veya sanığın kişisel çıkarlarına doğru değerlendirmeye uygun bir biçimde kullanılmalıdır." dedi.

Soruşturma evresinde kamuoyunun doğru bilgilendirilmemesi sebebiyle gerçeğe aykırı haberler yapılabildiğini aktaran Arslan, bu durumun masumiyet karinesine zarar verebildiğini söyledi.

Bu noktada Medya ve İletişim Bürolarının işlevleri hakkında bilgi veren Arslan, şunları kaydetti:

"Masumiyet karinesinin ve lekelenmeme hakkının gereği olarak kamuoyunun yargı ile ilgili konularda haber alma hakkının sağlanması ve sağlıklı bilgi akışının temini için adliyelerde medya iletişim büroları kurularak, basın sözcülüğü kurumuna işlerlik kazandırılması amacıyla Adalet Bakanlığı tarafından önemli bir çalışma başlatılmış ve adliyelerimizde medya iletişim bürolarıyla, basın sözcülüğü kurumu faaliyete geçirilmiştir."

Yazılı ve görsel basının çağdaş demokratik rejimlerin olmazsa olmazı olduğuna dikkati çeken Arslan, Medya ve İletişim Bürosu sayesinde, basın mensupları ile yargı mensupları arasındaki diyaloğun sağlam bir zeminde şekilleneceğini de sözlerine ekledi.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığını temsilen törene katılan Tetkik Hakimi Abdulkadir Kutluk da arabuluculuk bürosu için, "Arabuluculuk, az giderle, daha seri ve çok kısa sürede çözülmesine imkan sağlayan, sürecin tüm safhalarına tarafların egemen olmasından dolayı iki tarafın kazanacağı, kişilerin birbirlerini daha iyi anlayabilecekleri, esnek, ılımlı, dostane bir uyuşmazlık çözüm yoludur." dedi.

Konuşmaların ardından büroların açılış kurdeleleri kesildi.

Açılışa Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Cavit Bircan, Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Aydın Basın İlan Kurumu Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Arslan Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title