Haberler

Aydın'a 1 Milyon 556 Bin TL Makine Ekipman Desteği

Aydınlı çiftçiler ve üreticiler tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı makine ekipman desteklerine gösterilen yoğun ilgi sonrasında Aydın’a 1 milyon 556 bin 812,49 TL ödenek tahsis edildi.

Aydınlı çiftçiler ve üreticiler tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı makine ekipman desteklerine gösterilen yoğun ilgi sonrasında Aydın'a 1 milyon 556 bin 812,49 TL ödenek tahsis edildi.

Aydınlı çiftçiler ve üreticiler tarafından makine ve ekipman desteğine yoğun bir talep olduğunu belirten Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, "Bakanlık tarafından Aydın'a tahsis edilen 1 milyon 556 bin 812,49 TL ödenek, İlçe Müdürlüklerine gelen başvuru sayıları, ilçenin daha önceki yıllarda hibe desteğinden yararlanma oranları, ilçenin gelişmişlik kriterleri, ürün deseni, üretim şekli, hayvan varlığı, süt-meyve-sebze-zeytin üretimi, ÇKS' ye kayıtlı çiftçi sayısı, gibi kriterler dikkate alınarak İlçelere dağıtılacak. Her ilçe için makine ve ekipman kazananlar listesi ayrı ayrı belirlenip askıya çıkarılacak" dedi.

Öte yandan ilgili tebliğe dayalı olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan uygulama rehberine göre; Aydın için zeytin hasat makinesi 1814 adet, pülverizatör 522 adet ve süt sağım ünitesi ve soğutma tankına da 368 adet müracaat yapıldığı ifade edildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Köksal Aydınlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title