Haberler

Aydenk öğretmenin büyük başarısı

Güncelleme:

Köy okulunu baştan aşağı yenileyen genç öğretmen, öğrencilere ilkleri yaşattı

Eğitim seviyesi yükselen öğrenciler, Aydenk öğretmen sayesinde ilk kez pizza yedi, okul bahçesinde brunch yaptı

Şanlıurfa'nın Harran ilçesine bağlı İmambakır mahallesinde bulunan tek derslikli ilkokulda görev yapan Aydenk Kimyeci, azmi sayesinde kısa sürede yaptığı büyük işlerle mahalle sakinlerinin takdirini kazandı.

Büyükşehir Yasası'yla köyden mahalle statüsüne geçen İmambakır mahallesindeki tek derslikli Arıklı İlkokulu'nda, Eyül ayında göreve başlayan Aydenk öğretmen, "eğitim kalbe dokunmaktır" anlayışıyla işe koyuldu.

Önce okulun içini, daha sonra dışını yenileyen Aydenk öğretmen, mesai saatleri dışında da büyük emek sarfederek, öğrencilerin eğitim seviyesini kısa sürede yükseltti. Genç öğretmen, bitmeyen azmi ve çalışkanlığıyla köylülerin takdirini kazandı.

Aydenk Kimyeci, eğitim-öğretim saatleri dışında çocuklara uygulamalı organik tarım eğitimi vererek, okul bahçesinde domatesten bibere, bir çok sebze yetiştirdi.

"EĞİTİM KALBE DOKUNMAKTIR"

"Bir hocamız, 'eğitim kalbe dokunmaktır' derdi. Atandığım günden beri mesleğimi bu söz üzerine inşa ettim" diyen Aydenk Kimyeci, görev yaptığı okulun, birleştirilmiş sınıflı bir köy okulu olduğunu söyledi.

Atandığında okulun fiziksel şartlarının eğitim-öğretime pek de uygun olmadığını belirten Kimyeci, "Öğrencilerin çoğunun okuma yazma konusunda sıkıntıları vardı. Meslek hayatıma, okula su getirmek ile başladım. Okulun iç ve dış boyamasıyla devam ettim. Mesai saatleri dışında da okuma yazma bilmeyen öğrencilerle ilgilendim. Hafta sonları da ilçedeki diğer öğretmen arkadaşlarla okul yenileme çalışmalarına katıldım. Bir yandan da okulun kırtasiye malzemelerini temin ettim" dedi.

"ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ, VELİ BİRLİKTELİĞİNİ SAĞLADIK"

Çocukların ufkunu geliştirmek adına, okula spor malzemeleri ve değişik oyunlar kazandırdığını ifade eden Aydenk öğretmen, şöyle devam etti:

"Sık sık velilerle evlerinde veya okulda bir araya geldik. Buradaki amacım, eğitimde başarı için öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğini sağlamaktı. Bunun dışında, doğa sevgisini kazandırmak adına öğrencilerimizle beraber fidan diktik. Okulumuzun bahçesinde doğal sebze ve meyve yetiştirdik. Öğrencilerimize ilkleri yaşattık. İlk defa pizza yediler. İlk defa brunch yapıldı okulumuzda. Her hafta bir velimize ziyarete gittik ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde köyümüzün kadınlarını evimizde ağırladık. Öğretmenlik, mesai saatleriyle sınırlı bir meslek değildir. İnsan yetiştirmektir, kalbe dokunmaktır."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şanlıurfa Harran Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title