Haberler

Aydemir: 'Fetö, İmansız, Vicdansız Bir Yapılanmadır'

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘FETÖ, imansız, vicdansız bir yapılanmadır.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'FETÖ, imansız, vicdansız bir yapılanmadır. Devletimiz her kurum ve kuruluşu, milli iradenin teveccüh ve desteğiyle bu yapılanmanın ortadan kaldırılması noktasında kararlılık, rikkat, dikkat ve hassasiyetle operasyonlar sürdürmektedir. Bu ihanet şebekesi tarihe gömülecektir.' dedi.

AYDEMİR HABER KLASİĞİ GÜNDEM ÖZEL'DEYDİ

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Kardelen Tv'de yayımlanan Haber Klasiği Gündem Özel Programında gündemi değerlendirdi. Yeni Teşvik'ten FETÖ operasyonlarına, Efkan Ala'nın görevi bırakmasından Palandöken ve Konaklı'nın Büyükşehir'e devrine, Erzurum'un kalkınma sürecinden Erzurumspor'a değgin gündeme ait süreci ele alan Aydemir, Gazeteci Esat Bindesen ve İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez'e mülakat verdi.

'BİZ HALKIN MAKAMINA ÇIKARIZ'

Gazeteci Esat Bindesen'in, alışılmış milletvekili profil ve üslubunun değiştiği, milletvekillerinin Erzurum merkezli siyaset yaptığı ve Aydemir'in haftalık mesaisinin önemli bir bölümünü Erzurum'da geçirdiğine vurgu yaparak, yeni yaklaşımın ne olduğuna ilişkin sorusunu cevaplandıran Milletvekili Aydemir, 'Biz halkın irfanından besleniyoruz. AK Davanın yaklaşımı ve vurgusu budur. Eskiden halka inme diye bir tabir kullanılır, halk sıradanlaştırılırdı. AK Davanın iktidarıyla bu anlayış silinmiş, halk, irfanına, vicdanına, feraset ve basiretine çıkılan bir makam olarak belirlenmiştir. Bizim siyaset dayanağımız, bizim siyaset kaynağımız makamına çıktığımız halkımızdır. 'dedi.

YENİ TEŞVİKLER

Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuyla paylaşılan Yeni Teşvik uygulamalarının konuşulduğu Gündem Özel'de, Erzurum'un cazibe merkezi olma sürecini ele alan Milletvekili Aydemir, geçmiş teşvik uygulamalarını hatırlatarak, eski uygulamalarda kuruluş ve işletme sermaye sorununun teşvikleri atıl bıraktığı, yeni teşvik uygulamasıyla bu sorunun giderildiğine işaret etti.

KALKINMA SEFERBERLİĞİ

Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Paketi'ni 'Arka Planı iyi dizayn edilmiş bir kalkınma seferberliği olarak tarif eden Milletvekili Aydemir, Erzurum'un cazibe merkezi dışında tutulmasıyla ilgili spekülasyonların boş çıktığını kaydederek, 'Erzurum bu hükümetin gözbebeğidir. Bunu her platformda sayın başbakanımızda kaydediyor. Erzurum AK Dava'nın ruhu bakımından özel bir önem arzediyor. Erzurum'un cazibe merkezleri dışında tutulması düşünülemezdi, nitekim yeni uygulama verilen önemin kaydıdır.' dedi.

YENİ TEŞVİK'İN YENİ FARKI

Yatırım Destek Hamlesi Paketinin öncekilerden daha başka içeriği bulunduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, önceki uygulamalarda ekonomiyle ilgili bakanlıkların teşvikle ilgili tasarrufta bulunduğunu belirterek, yeni teşvik yaklaşımında tüm bakanlıkların uygulama içinde bulunduğunu, sağlıktan kültüre, spor'dan tarıma kadar her bakanlığın teşvik sunduğunu bildirdi.

TEŞVİK'İ TEŞVİK

Yatırım Destek Hamlesi programının 'Teşvikleri Teşvik' ettiğinin altını çizen Milletvekili Aydemir, yeni süreçte 100 milyar lira tutarında yatırımın hayata geçirileceğini, devletin yatırımcılara hazır fabrika teslim ederek zaman kaybını önleyeceğini ve böylelikle işsizlik sorununu da çözüleceğini ifade etti.

Hizmetler ve ekonomi sektörlerinde yeni teşvikle kalkınma dirilişi yaşanacağını kaydeden Milletvekili Aydemir, uygulamanın hayata geçirilmesiyle birlikte göç olgusunun da duracağı ve Erzurum'a göç hareketliliğinin başlayacağını söyledi.

15 TEMMUZ GECESİ

Gazeteci Ayhan Türkez'in '15 Temmuz Darbe girişiminde Erzurum'da hemen meydana inerek, halkı davet eden milletvekilisiniz. Polis Evi önünde önce yüzleri, sonra binleri buluşturan çağrınız geniş yankı buldu. 15 Temmuz Gecesi, FETÖ operasyonları hakkında bir değerlendirme yapar mısınız? şeklindeki sualini cevaplandıran Milletvekili Aydemir, '15 Temmuz bir milletin yeniden uyanışıdır' tanımlamasını yaptı.

15 TEMMUZ MİLLİ UYANIŞTIR

15 Temmuz gecesi Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın amcası için taziye ziyaretinde bulunduğunu, kalkışmayla ilgili bilginin ulaştırılmasının akabinde durum değerlendirmesi yaparak hemen meydana inerek halka davet çıkardıklarını söyleyen Milletvekili Aydemir, Polisevinden önce megafonla, sonra mikrofonla dadaşlara seslendiklerini, dadaş vicdanının harekete geçerek meydanları on binlerin kapladığını anlattı.

ŞÜKÜR Kİ BÖYLE DEVLET ADAMLARIMIZ VAR

Aktarımında 15 temmuz darbe girişimi karşısında Erzurum valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Emniyet Müdürü Kamil Börk, Jandarma Alay Komutanının bir devlet adamı duruşuyla duruma vaziyet ettiklerinin altını çizen Milletvekili Aydemir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve diğer erkanla meydanda halka çağrıda bulunduklarını ifade etti.

AYDEMİR: 'ERZURUM ÖZEL BİR İL, DADAŞ LİSANI ÖZEL BİR DİLDİR'

Aydemir, 'Erzurum özel bir ildir. Erzurum gönül ve milli vicdanı özel bir dildir. Erzurum milli damarı en yüksek ritimde atan bir şehirdir. Milli iradenin tarif bulduğu kenttir. 15 Temmuz gecesinde Karayazı'dan Şenkaya'ya, İspir'den Aşkale'ye, Hınıs'tan Horasan'a kadar Erzurum'un milli ruhu ayaktaydı, milli irade demokrasi ve vatan nöbetindeydi. Dadaş Paşa Korgeneral Zekai Aksakallı'nın girişimin hemen akabinde yaptığı değerlendirme Erzurumluluğun özel bir tarifi olsa gerektir. Alvarlı Efenin torunları tarihte olduğu gibi 15 Temmuzda da aynı yürek frekansında buluştu. Bu duruş karşısında ihanet şebekeleri hak ile yeksan oldu.' dedi.

'BİZİM ÜÇ ORDUMUZ VAR'

Ekran Klasiği Gündem Özel Programındaki mülakatta, Mütefekkir ve edip Nihat Sami Banarlı'nın Büyük Milleti tarifine yer veren Aydemir, 'Merhum Banarlı bizim üç ordumuz var diyor. Biri Silahlı Kuvvetlerimiz yani peygamber ocağı. Diğeri irfan ordumuz..Ve üçüncüsü Şüheda ve evliyanın oluşturduğu ruh ordusu. O gün meydanda bunu gördük. Zekai aksakallı paşamızla ifade bulan peygamber ocağımız, Veli Velioğlu, Fakirullah hocamızla İrfan ordumuz ve Abdurrahman Gaziden Alvarlı Efe'ye, Aziziye, Mecidiye şühedasıyla ruh ordumuz. O gün o meydanda Alvarlı Efe vardı, Yunus Kaya hocamız vardı, İbrahim Hakkı hazretleri vardı. Hasılı devletin dirliği, milletin birliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için yüreğini, varlığını adayanlar vardı.' yorumunu yaptı.

ŞEHİT BABASININ TARİHE NOT DÜŞÜLEN SÖZÜ

Erzurum'un duruşunu, dadaş özünün niteliğini bir anekdotla vurgulayan Aydemir, ' Bu milletin kararlılığı ve milli vicdanını tarif edecek en önemli vurguyu bir şehidimizin babası yaptı. Oğlunun şehid düştüğü haber verildiğinde 90 yaşındaki babanın 'elhamdüllilah' cevabı bu milli ruhun damgasıdır. Bir diğer şehid babasının diğer oğlumu da vatanın bekası için kurban vermeye hazırım' ifadesi milli vicdanın en beliğ tarifidir. Biz her unsuruyla böyle bir millet, böyle yüksek bir milletiz' dedi.

15 Temmuzda siyasetin her renk ve tonunun meydanlarda olduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, " O gün bu büyük milletin verdiği mesaj gayet açık ve nettir. Vatan denildi mi, gerisi teferruattır' şeklinde konuştu.

MİLLET, BÜYÜK LİDERİNİN İZİNDE

15 Temmuz darbe girişimi karşısında milli uyanış ve sergilenen milli kararlılık ve dirayete AK Lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülük ettiği, onun tarihin emsalini zor göstereceği liderliği altında milli iradenin yeni bir diriliş sergilediğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, 'Bu büyük millet, Büyük devlet adamı, Büyük lider Cumhurbaşkanımızın, millet iradesinin korunması yolunda kefenini cebinde taşıyanların öncüsü Cumhurbaşkanımızın çağrısında gönüllerini birleştirdi, canlarını ortaya koydu. Bu büyük Millet Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yeni bir destan yazdı' kaydını düştü.

FETÖ OPERASYONLARI

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yürütülen FETÖ operasyonlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Milletvekili Aydemir, 'imansız ve Vicdansız FETÖ yapısıyla kararlı bir mücadele yürütülmektedir. Operasyonların rikkat, dikkat ve hassasiyetle yürütüldüğünden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Adalet mutlaka tecelli edecek, devletin dirliğine, milletin birliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne, milli iradenin kutsalına göz diken hainler mutlaka hak ettikleri cezayı bulacaklardır.' diye konuştu.

EFKAN ALA BENİM İÇİN KARDEŞ MESABESİNDEDİR

Gazeteci Türkez'in içişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın görevi bırakmasıyla ilgili sürece ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine cevap veren Milletvekili Aydemir, 'Bakın Dost, cennete de cehenneme de girerken buyur diyen insandır. Efkan Ala benim için kardeş mesabesindedir. Sayın Ala mümin tarifinde gösterilecek bir değerdir. Arka plan beslemez. Dadaşça üslubuyla merttir. Beliğ ifadeyle 24 ayar Dadaştır. Bir nitelik abidesi, bir yiğitlik numunesidir. Bilgisi, görgüsü ve birikimiyle, devletin kodlarına nüfuz etmiş engin tecrübesiyle Türk siyaset ve devlet hayatında örnek bir şahsiyettir. Bir gönül adamıdır.Bu yiğit insanın, Sayın Ala'nın 17-25 aralık sürecindeki duruşunu, tasarruflarını ve kararlılığını milli vicdan ve hafıza asla unutmayacaktır.Paralel yapıyı yok etmeye yönelik çaba ve yönetimini tarihimiz altın sayfalarında kaydetmiştir. Sayın ala kendi iradesiyle görevden ayrılmış, bir başka değerli devlet adamı Sayın Soylu'ya nöbeti devretmiştir. Sayın Ala Türk Siyaset ve devlet hayatındaki başarılarını bir başka konum ve makamda mutlaka sürdürecektir' dedi.

SEKMEN'E ÖVGÜ

Gaeteci Esat Bindesen'in Palandöken ve Konaklı'nın Büyükşehir Belediyesi'ne devriyle ilgili sualine karşılık veren Milletvekili Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel yaklaşımı ve hayata geçirttiği yatırımlarla Dünya Kış Turizmi merkezleri arasına giren Erzurum'un yeni süreçle bu alanda zirve kent konumunu sürdüreceğini belirtti.

ERZURUM EKONOMİSİNDE BİR İLK

Palandöken ve Konaklı Kış Turizm Merkezlerinin Büyükşehir'e devrinin Erzurum'un iktisadi hayatında bir ilk ve reform düzeyinde bir yapılanma olduğunu aktaran Milletvekili Aydemir, süreç yönetiminde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in bulunmasının çok önemli olduğunu, şehircilikte Türkiye'de model oluşturan Başkan Sekmen'in bu yapılanmayla ile yeni kazanımlar sağlayacağını bildirdi.

Aydemir, 'Palandöken ve Konaklı'nın Büyükşehir'e devri ile yeni bir dönem başlıyor. Artık kış turizmi dağda kalmayacak. Şehir merkezi, ildeki esnaf kış turizmiyle entegre hale getirilecek. Erzurumlu bu turizmin tüm nimetlerinden yararlanacak. ' dedi.

TARAFTARA ÇAĞRI

Mülakatın son bölümünde Gazeteci Ayhan Türkez'in Erzurumspor'un durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz, şeklindeki sorusunu cevaplandıran Aydemir, 'Ben bu takımın şampiyon olacağına inanan bir taraftarım. Mavibeyazı ekibin kaliteli yönetimi ve kadrosu, bu takımı şampiyonluğa kavuşturacaktır.' değerlendirmesini yaptı. Taraftara da çağrıda bulunan Aydemir, 'Mavibeyazlı ekibe gönül veren taraftarımız biraz sabırlı olsun. Tirübün olaylarına izin verilmesin. Mavibeyazlı coşkumuzu sabırla besleyerek şampiyonluk yolunda hep birlikte ilerleyelim. Erzurumululuk duruş ve kalitesine zarar verecek eylemleri dışlayalım' vurgusunda bulundu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Aydemir Efkan Ala AK Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title