Haberler

Aydemir: "Bayram, Nefislerin Kardeşliğe Adandığı Özel Bir İklim"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Manevi coşku, terbiye edici adet ve gelenekleriyle bayramlar, vicdan dünyalarımızın ilahi kudret karşısındaki heyecanları, yenilenme dönemleridir. Benliğin vahdet ve tevhide teslim edildiği demlerdir. Nefislerin kardeşliğe adandığı özel iklimlerdir' dedi.

YARATANDAN ÖTÜRÜ YARADILANI SEVMEK DEMİ

Bayramın, Ramazan ayı boyunca ruhları Kadir geceleriyle arınmış, yeryüzüne medeniyet getiren tek dinin mensupları, vakur ve heybetli iman temsilcileri olan Müslümanların birlik'te buluşma vakti olduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, 'Bayramlar neşe ve iman zamanları, bayramlar fani olan nefislerimizi baki olana adama vakitleri, bayramlar yaratandan ötürü yaradılanı sevmek demidir' tarifini yaptı.

İMANLA BESLENMİŞ MİLLİ TERBİYEMİZ

Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı tebrik mesajında Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un:

"Üç yüz milyon sahifelik, bir/Mecmua demekse Müslümanlar/Şiraze-i içtima'ı dindir/Yok rabıta başka, varsa din var/'Bayram' diye ey kucaklaşan halk/İnsanları hangi kayd bağlar/Sen din ile payidar olursun/Din gitti mi tarumar olursun' dizelerine yer veren Milletvekili Aydemir, 'Yüce Milletimiz, bir mütefekkirimizin ifadesiyle, 'inanmak gibi, bir milleti büyük millet yapan en büyük kuvvet'e maliktir. Bayramlar bu imanla beslenmiş milli terbiyenin ifade dönemleridir. Ramazan ayından ayrılma hüznüyle bayram maneviyatının buluştuğu özel bir dua iklimi..Maşeri vicdanımızın hassasiyette en yüksek frekansa ulaştığı özel bir mertebe..Yaradana sadakatte efsane, yaratılmışlara fazilet yaklaşımında destan yazanlara rahmet sağanaklarının yöneldiği bir mevsim..Ve kardeşlik inancının en yüksek güce ulaştığı, birlik ve beraberlik olgusunun özel bir kuvvet kazandığı müstesna bir devir.' dedi.

TEBRİK

Ramazan ayı sürecinde, Ramazan ve bayramın ifade ettiği değerler bütünü içinde, Türkiye'de mazlum Suriyelilere yönelik, ensar-muhacir dayanışmasını hatırlatan bir yaklaşım sergilendiği, tüm bölücü ve hain emel ve senaryolara rağmen milli birlik, beraberlik ve kardeşlik hukukunun korunmasında milletçe bir özel hassasiyet ve samimiyet sergilendiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, 'Devletin bekası ve dirliği, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği, bayrak ve mukaddesatın korunması uğrunda canlarını adayan aziz şühedamızı rahmet, gazilerimizi saygıyla anıyor, tüm inananların Ramazan bayramını tebrik ediyoruz' dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Aydemir AK Parti Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title