Haberler

Aydemir, Aziziye'de Üretici Dadaşların Konuğuydu

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Dava’nın 2000’lerin başına kadar siyasette hakim olan kuru söz, boş vaad, halkı oyalamak ve dedikodularla gündem oluşturmak anlayışını yıktığını, siyasette yalan, ekonomide talan dönemine son verdiğini, insana saygı temelli siyaset reformu gerçekleştirdiğini söyledi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Dava'nın 2000'lerin başına kadar siyasette hakim olan kuru söz, boş vaad, halkı oyalamak ve dedikodularla gündem oluşturmak anlayışını yıktığını, siyasette yalan, ekonomide talan dönemine son verdiğini, insana saygı temelli siyaset reformu gerçekleştirdiğini söyledi.

ÖNCE DOĞRULUK, ÖNCE DÜRÜSTLÜK

AK Davanın hayata geçirdiği 'doğruluk' eksenli siyasi anlayışın, 'Söz borçtur' hadisi şerifi çerçevesinde şekillendiğinin altını çizen Milletvekili Aydemir, bu yaklaşımın ekonomide, hizmetler sektöründe yatırımlarla ifade edildiğini, verilen her sözün yerine getirildiğini aktardı. Aydemir, '13 yıllık sürecin Erzurum'unu iyi okuyanlar bu hakkı teslim edeceklerdir.' dedi.

KÜRESEL GERÇEKLERE ERZURUM'DA AK YAKLAŞIM

Tarihi, değerleri, konumu yüksek olan 'Erzurum Yaklaşımları'nın büyük düşünmek ve yüksek hedeflere yönelmek doğrultusunda olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, Küresel gerçeklerle Erzurum ekonomisinin uyumlu hale gelmesi noktasında tarihi adımlar atıldığını, ilin ulusal ve uluslar arası gündeme 'özellikli il' olarak girdiğini kaydetti.

AYDEMİR AZİZİYE'DEYDİ

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, beraberinde AK Parti ilçe Teşkilatı Başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle, Aziziye ilçesinde yer alan OSB içindeki Küçük Metal Sitesini ziyaret ederek, Erzurum için üretime odaklanmış sanatkar, işadamı ve sanayicilerle istişare etti. Erzurum'un ekonomide üretime yoğunlaşması, istihdama yönelik KOBİ ölçekli yatırımların artış seyrini sürdürmesi noktasında fikir alış verişinde bulunan Milletvekili Aydemir, torna ve tezgah başındaki üretici dadaşların konuğu oldu.

'TORNA VE TEZGAH BAŞINDA MÜBAREK EMEK'

Üreticileri 'emeğiniz mübarek, üretiminiz bereketli olsun' sözleriyle selamlayan Aydemir, 'Erzurum için üreten, Erzurum için emek sarf eden bu yüce gönüllü dadaşların özverilerini, alın teri ve bilgileriyle katma değer üreten kardeşlerimizin yüksek mesailerini takdirden acizim. Onlar Erzurum'un ekonomideki ufuk şahsiyetleri ve abideleri. Her türlü muhabbet ve saygımız onlar içindir' dedi.

AYDEMİR'İN DEĞERLENDİRMESİ

Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Erzurum'la ilgili tarım, sanayi, ticaret başta olmak üzere tüm verilerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, 'Herkes bir hafıza turu yapmalı. Adı büyük olan Belediyemizi geçmişte yönetenlerin beş havuz yapmakla övündükleri günleri hatırlayalım. Gazete başlıklarında, il vizyonu değerlendirilirken 'Erzurum Büyük Köy' manşetlerini unutmadık. Su, ulaşım ve alt yapı rutinlerinin hizmet olarak lanse edildiği dönemlerdi. Bugüne bakın, Hınıs Ovaçevirme'den, Uzundere Kirazlı'ya kadar alt ve üst yapıya damga vuran, istihdamı öncelikleyen yatırımlara imza atan, ilçe ve kent merkezinde yaşama kalitesini artırmayı hedefleyen hizmetler zincirini hayata geçiren Bir AK Belediyecilik modeli var. Erzurum belediyecilikte büyük düşünmeye yoğunlaştı. Bu Erzurum'a ve Erzurumluya özel bir saygının ifadesi değil midir?' diye sordu.

İL EKONOMİSİNDEKİ BÜYÜME VE GELİŞME SEYRİ

İl ekonomisindeki büyüme ve gelişmeye dikkat çeken Milletvekili Aydemir, '2000'li yıların başına kadar bu ilde bir şirketin kurulması, bir yatırım niyetinin teşvikle desteklenmesi büyük bir olaydı. Depo olarak kullanılan bir Organize Sanayi Bölgesi, günlük maişetin zor çıkarıldığı küçük sanayi sitemizden öte neyimiz vardı? Gelin rakamlara bakalım. AK Yaklaşımı görelim. 2001-2014 ölçeğinde 287 yatırımın teşvik aldığı bir Erzurum var bugün. İl dışındaki yatırımcıların istihdama yönelik tesis kurmak için başvuru yarışı yaptıkları, 2'inci hatta 3'üncü organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirilmesinin beklendiği bir Erzurum. Bu yılın 9 ayında 153 şirketin kurulduğu, sermayenin üretime odaklandığı bir Erzurum. Yıllık bazda şirket kurulum sayısının bir önceki döneme göre yüzde 47'lik artış bandında olduğu bir Erzurum. Sanayileşmeyi ifade eden marka, faydalı model ve endüstriyel tasarım başvuru ve tescilinin bölgede rekor düzeye ulaştığı bir Erzurum. Bankalarda Erzurumlunun tasarruf mevduatının 2000'li yıllar öncesine göre yüzde binler oranında arttığı bir Erzurum. Fonksiyonel ticari ve ekonomik kredi kullanımının tavan yaptığı bir Erzurum. Tüm bunların özeti, Büyük Erzurum'un Büyük ekonomi yolunda olduğudur. Verileri başka türlü okuyanların hem Erzurum tahsili hem de ekonomi tahsili yapmalarını öneririz' diye konuştu.

ERZURUM'A MUHALEFET EDENLERİN NUTKU TUTULDU

Erzurum'daki sosyal ve ekonomik gelişmelere muhalif duranların hayallerine bile sığmayan yatırımların hayata geçirildiğine dikkat çeken Milletvekili Aydemir, 'Onların iki üniversiteli bir Erzurum'dan söz etmeye, Eğitim kampüslerinden bahsetmeye, Sağlıkta ilin bölge ve Ortadoğu bazında bir cazibe merkezi olduğunu aktarmaya, Dünyanın yedinci büyük kış turizm ve spor tesislerinin Erzurum'da şekillendiğini ifadeye, 600 kilometre eşiğine ulaşan duble yolları paylaşmaya, TANAP, BTC enerji yatırımlarında ilin bölgesel çekim merkezi haline geldiğini kaydetmeye, Hızlı Tren, Lojistik Köy projelerini anlatmaya, Türkiye'nin en büyük alanda kurulmuş Havalimanının uluslar arası ölçekte hizmet verdiğini bildirmeye, beş havuz vizyonuyla büyükköy haline getirdikleri Erzurum'un Büyükşehir bazında metropol il olma yarışına katıldığını belirtmeye dilleri döner mi? 13 yılda böylesi devasa bir yatırım seferberliğini kavrayamayanların AK Hizmetlerin hakkını teslim etmeye yüzleri mi tutar?' dedi.

YENİ DÖNEM

Erzurum'da 2015-2023 ekseninde 6 büyük yeni yatırımın hayata geçirileceğini paylaşan Milletvekili Aydemir, 'insana hürmetini yatırımlarla ortaya koyan AK Dava, gelecek beş yıllık dönemde Hafif Raylı Sistem, Türkiye'nin ilk et Borsası, il tarih değerlerinin uluslar arası gündeme taşınacağı 2'inci Çanakkale, Üçüncü Üniversite, Organize Tarımsal Sanayi Bölgesi, Sağlık Turizmi projelerini öngörüyor. Dadaş izanı hattı teslim edecektir ki, geçmişte hizek kayma olarak anlaşılan kış sporlarında Dünya'nın en büyük tesislerinden birinin Erzurum'da hayat bulacağı söylendiğinde istihza edenlerin, sadece 2 yılda 1.2 milyarlık yatırımla Erzurum'un uluslar arası kış turizmi merkezi olması karşısında nutukları tutuldu. Bu mübarek şehir için hayal ettiğimiz ufku paylaşmayanlar elbetteki yatırımdan söz edemeyecek, sadece yapılanlara muhalefet ederek siyaset yapma illetinden, kurtulamayacaklardır. " diye konuştu.

ANAHTAR TESLİMİ FABRİKA PROJESİ

AK Parti'nin yeni dönemde emek-yoğun sektörlerde özel destek ve teşvik uygulamalarını hayata geçireceği müjdesini veren Milletvekili Aydemir, 'Emek-Yoğun yani çalışan insan sayısının fazla olduğu sektörlerde arsayı, tesisi biz yapacağız. Anahtar teslimi fabrika projesini hayata geçireceğiz. Erzurum ekonomide üretenler şehri olma seyrinde ilerleyecek. Sosyal yatırımlar bazında ülkenin ilk on ili arasında yer alan Erzurum inşallah gelecek dönemde Türkiye ekonomisinde söz sahibi on il arasına da girecek.' dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Aydemir Ak Parti Aziziye Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title