Haberler

Aydemir Aşkalelilerin Milli Coşkusunu Paylaştı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Milli Duruşumuzun ifadesi, dadaş karakter ve şahsiyetinin kaynağı Aşkale’mizin düşman işgalinden kurtarılışının 98’nci yıldönümünü içtenlikle kutluyor, Aşkaleli dadaşların mili heyecan ve coşkularını paylaşıyorum.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Milli Duruşumuzun ifadesi, dadaş karakter ve şahsiyetinin kaynağı Aşkale'mizin düşman işgalinden kurtarılışının 98'nci yıldönümünü içtenlikle kutluyor, Aşkaleli dadaşların mili heyecan ve coşkularını paylaşıyorum. ' dedi.

AŞKALE DADAŞ MANZUMESİNİN MÜMTAZ SAYFASI

Aşkale'nin Dadaş manzumesinin en mümtaz sayfası olması yanında, milli haysiyet ve vicdanımızın odak noktası olduğunu belirten Milletvekili Aydemir,'Her zerresi şüheda kanıyla bezenmiş, dadaş asaletinin adresi olan Aşkale, 3 Mart 1918'de kaydettiği kurtuluş destanıyla, 'vatan bir bütündür, asla parçalanamaz' hakikatini tarihe bir damga olarak nakşetmiş, tarihimizin nabzını vurgulamıştır. " ifadesini kullandı.

AYDEMİR KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI

Aşkale'nin düşman işgalinden kurtarılışının 98'inci yıldönümü dolayısıyla, kutlama mesajı yayımlayan Milletvekili Aydemir, 'Her köy ve mahallesinde vatan için canlarını feda eden şühedası, zulme ve işgale dur diyen gazisiyle 3 Mart 1918'de tarihe emsalsiz bir kahramanlık notu düşen Aşkale; Yemen'den Trablusgarp'a, Sarıkamış'tan Çanakkale'ye kadar Milli Destan Coğrafyamızın Ruhu'nu kaydetmiştir." kaydını düştü.

3 MART EMSALSİZ BİR DİRİLİŞ DESTANI

Aydemir mesajında, 'Aşkaleli Dadaşlar, Bayrak Şairimiz Merhum Arif Nihat Asya'nın ifadesiyle: 'Senin altında doğdum/Senin dibinde öleceğim/Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim/Yer yüzünde yer beğen !/Nereye dikilmek istersen/Söyle, seni oraya dikeyim !" imanını 3 Mart 1918'de emsalsiz bir milli üslupla, kan ve can pahasına terennüm etmiş, Milli şairimiz Akif'in vurgusuyla, 'Hakkıdır, hakka tapan milletimin istiklal' amentümüzü cihana belletmiştir.' dedi.

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ İLELEBET SÜRSÜN

Aşkalelilerin kurtuluş heyecan ve coşkusuna atıfta bulunan Milletvekili Aydemir, 'Tarifsiz bir heyecan ve coşku yaşadığımız bu kurtuluş gününde, şüheda ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Aşkaleli dadaşlara, 'Rabbim bizi bayraksız, minarelerimizi ezansız, milletimizi vatansız, bırakmasın. Milli birlik ve beraberliğimiz ilelebet sürsün' niyazıyla saygılarımı sunuyorum. " ifadesine yer verdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AK Parti Erzurum Aşkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title