Haberler

Aydemir, 5 Eylül Erzurum İçin Özeldir!

Kanuni Sultan Süleyman Tarafından Erzurum’un Osmanlı topraklarına katılışının 482. Yıldönümü farklı etkinliklerle kutlanıyor.

Kanuni Sultan Süleyman Tarafından Erzurum'un Osmanlı topraklarına katılışının 482. Yıldönümü farklı etkinliklerle kutlanıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törenlerde konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Erzurum Osmanlı Topraklarına katılmadan önce de Türk toprağıydı" dedi

Erzurum tarih yazan kenttir!

Erzurum'un alfabesinin, elifbasının tarihi kayıtlar içerdiğine işaret eden Aydemir, "Her vesile söylüyoruz ki, Erzurum tarihin yazdığı değil, tarih yazan kenttir. Bugün de, tarih yazdığımız zaman dilimlerinden birisine denk gelmektedir. Etkinliği tertip eden Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz." Değerlendirmesinde bulundu.

Ahlaklı bir milletiz

Millet olarak ahlaklı bir yapımızın olduğuna da vurgu yapan Aydemir, "Biz tasın ittiği yerde bereket biter diyerek tası tarağı toplayıp ayrılan bir yapıdayız. Malumdur ki, Hatun Han, Şehitliğin hemen yanı başında bulunan gümüşlü kümbetin bulunduğu alanda bereket saçan çeşmenin tası ittiğinde yerleşim yerini Karaz Köyü civarına taşımıştır. Kanuni Sultan Süleyman'ın Erzurum'u Osmanlı topraklarına kattığı dönemlere denk gelen bir kesittir." Kaydını düştü.

Tarihi bir güne şahitsiniz

Törenlerin çok tarihi bir anlamı olduğuna da değinen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir daha sonra şunları söyledi, "Şu an burada bulunan topluluk tarihi bir hale şahitlik ediyor. Zira, bundan sonra çok uzun yıllar sürecek etkinliğin ilkinde bulunmak büyük bir şanstır. Bundan dolayı sizleri kutluyorum." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kanuni Sultan Süleyman İbrahim Aydemir AK Parti Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title