Haberler

Aydemir: '12 Mart, Tarih Önünde Dadaşça Duruştur'

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 12 Mart 1918, Bir büyük millete kefen biçmeye kalkışanlar karşısında, Abdurrahman Gazice, Alvarlı Muhammed Lütfice, Nene Hatun, Kara Fatmaca, tek vurguyla Dadaşça duruşun, tarihe vurulmuş damgasıdır.' dedi.

'Erzurum: Mukaddesata sadakate can adayanların şehri'

Erzurum'u, " 'Varsın bu topraklardan kar beş, altı ay kalkmasın..Bu Topraklar sıcaktır' ifadeleriyle tarif edilen, Şehitler Yurdu, millet, devlet ve vatan uğruna ilklerin adresi, Anadolu Coğrafyasının iffet ve izzetine, bayrağın haysiyetine, mukaddesata sadakate can adayanların şehri' olarak vurgulayan Milletvekili Aydemir, 'Milli gurur ve sürur içinde, Erzurum'un kurtuluş gününü kutluyor,12 Mart 1918'de Mili iradenin ortaya koyduğu milli azmin haşmet ve azametini 99'uncu yıldönümünde bir kez daha paylaşıyor, şüheda ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.' ifadelerini kullandı.

2. Çanakkale Destanını yazan şehir

12 Mart 1918'de Erzurum'da kaydedilen tarihi azim ve kararlılığı, ikinci bir Çanakkale destanı olarak nitelendiren Milletvekili Aydemir, ' İstiklal marşına ilham veren, milli irade kalası, Merhum Akif'in:

'Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda/Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' tasvirine mahal olan,Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş destanının yazıldığı 2. Çanakkale Erzurum'dan, 6 asır 4 kıtaya insanlık, adalet dağıtmış bir büyük medeniyetin evlatlarından, Büyük ve Heybetli bir milletin ahfadından neşet eden bir vakarla, 'Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet ve Tek Devlet' imanımızı bir kez daha yineliyor, 12 Mart 1918 ruhunu 15 Temmuz 2016'da şanlı bir duruşla bir kez daha ortaya koyan

Milli iradeye şükranlarımı sunuyorum.' dedi.

Mevlaya emanet olsun Aziz yurdum'

Milletvekili Aydemir, 'Erzurum'un dadaşlıkla tarif bulan, izan, idrak ve haysiyetinin,

yüksek ahlak ve faziletinin, milli vicdan ve haysiyetinin önderlerinden Alvarlı Muhammed Lütfi Efe Hazretleri, muazzez ve mukaddes Anadolu Coğrafyasında,mukaddesat için, vatan için, millet için, devlet için,'Vahdet ve Tevhid'in kaynağı Erzurum adına:

'Erzurum Kilidi Mülk-i İslam'ın/Mevla'ya Emanet Olsun Erzurum/Erzurum Derbend-İ Ehl-İ İslam'ın

Mevla'ya Emanet Olsun Erzurum' niyazında bulunuyor.Bugün 12 Mart 1918'in 99'uncu yılında,

aynı iman ve heyecanla bu niyazı her köşesi şüheda kanıyla bezeli aziz vatanımız için vurguluyor:

'Mevlaya emanet olsun aziz yurdum' duasında gönüllerimizi buluşturuyoruz. ' kaydını düştü.

'12 Mart Asımın neslinin eseridir'

Mesajında 12 Mart ruhunu tasvir ve tarif eden Milletvekili Aydemir, '12 Mart 1918 kurtuluş destanı, Zulmü alkışlamayan, zalimi asla sevmeyen, gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövmeyenlerin, haksızlığa tapmayanların,çiğneyip çiğnenerek hakkı tutup kaldıranların, Asımın neslinden olma kararlılığı gösterenlerin eseridir. ' dedi.

Vahapzade'nin tarifiyle milli duruş

'12 Mart 1918 dirilişi, Merhum Vahapzade'nin Veteni sevirem diyen çoh olar/Demeye ne var ki dil yorulmasa/Veten de bizim tek öler, yoh olar/ Vetenin yolunda ölen olmasa..' dediği gibi, vatan için can verme sırrına eren dadaş azminin ifadesidir..' diyen Milletvekili İbrahim Aydemir, '12 Mart 1918 zaferi, Akif'in: 'Sen ben desin efrat aradan vahdeti kaldır/Milletler için işte kıyamet o zamandır' kaydı üzere, vatan, için, bayrak için, millet için, devlet için 'biz' diyenlerin, şer önünde, düşman önünde, bir büyük millete kefen biçmeye kalkışanlar karşısında, Abdurrahman Gazice, Alvarlı Muhammed Lütfice, Nene Hatun, Kara Fatmaca, tek vurguyla, Dadaşça duruşun, tarihe vurulmuş damgasıdır' nitelemesinde bulundu.

'Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'

12 Mart 1918'i Merhum Mithad Cemal Kutay'ın milli hafızamıza kazıdığı 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/ Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' amentüsünün Dadaşça kaydı olarak vurgulayan Miletvekili İbrahim Aydemir, ' Bu diriliş destanının Küresel hafızaya belletildiği

Milli vicdan uyanışının tarihi, 12 Mart 1918 kurtuluş gününün 99'uncu yılında, bize bu vatanı bahşeden Yüce rabbimize 99 milyar kere hamdediyor, Aziziye, Hamidiye, Mecidiye tabyalarından tüm vatan sathına yayılan 'Milli iman sağanağı' altında, şühedamıza, gazilerimize rahmet niyaz ediyor

ve Milli Şairimiz Akif'in duasına gönül adıyoruz: 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın..' dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Aydemir Nene Hatun Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title