Haberler

Ayçiçek Tarlaları, Fotoğraf Stüdyosuna Döndü

Türkiye'nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Trakya'da, "Doğanın sarı gelini" olarak adlandırılan ayçiçek tarlaları fotoğrafçılar tarafından doğal fotoğraf platosu olarak kullanılıyor.

Türkiye'nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Trakya'da, "Doğanın sarı gelini" olarak adlandırılan ayçiçek tarlaları fotoğrafçılar tarafından doğal fotoğraf platosu olarak kullanılıyor.

Sarının değişik tonları ve şeklinin güzelliğiyle ilgi toplayan ayçiçek tarlaları yakınlarından geçen vatandaşların ilgisini çekiyor, güzel manzarayı kaçırmak istemeyen vatandaşlar kimi fotoğraf kimi de cep telefonlarıyla anı ölümsüzleştiriyor.

Vatandaşların yanı sıra doğal bir plato formundaki tarlaları profesyonel fotoğrafçılar da kullanıyor.

Stüdyo ortamında yapay ışıklarla fotoğraf çektirmek istemeyen müşterilerini ayçiçek tarlalarına götürüyor. Stüdyo fotoğrafçıları doğal ışık ve perspektif derinliğini en güzelinin yaşandığı "sarı gelin" tarlalarında anı donduruyor.

Ayçiçeklerin tonlarını fon olarak kullanan fotoğrafçılar bazen çiftlere şemsiye, bazen, keman gibi aksesuarlar vererek, fotoğraflarını zenginleştiriyor.

Adeta açık hava stüdyosu olarak kullanılan ayçiçek bahçeleri özellikle hafta sonları yeni çiftlere ev sahipliği yapıyor. Alışılanın dışına çıkan çiftler, keyifli dakikalar geçirdikleri tarlalarda en doğal halleriyle fotoğraf karelerindeki yerlerini alıyor.

Fotoğraf sanatçısı Ulaş Karabudak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açık havada daha güzel pozlar yakaladıklarını belirtti.

Stüdyoda doğala yakın fotoğraf alabildiklerini ifade eden Karabudak, özellikle yeni evlenen çiftlerin ayçiçek tarlalarında fotoğraf çektirmeyi istediklerini söyledi.

Karabudak, ayçiçek tarlalarında çekilen fotoğrafların stüdyoda çekilen fotoğraflardan çok daha güzel olduğunu kaydetti.

Kırklareli Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Başkanı Arif Tekin ise ekilen ayçiçek tohumları çiçek açmaya başlaması ile fotoğrafçıların akınına uğradığını bildirdi.

Tarlaların stüdyo bahçelerine dönüştüğünü anlatan Tekin, "Sarı gelin olarak nitelendirilen ayçiçek tarlalarının çiçek açmasıyla birlikte birçok profesyonel fotoğrafçı, düğün öncesi gelin, nişan, çocuk, yaşlı gibi bir çok fotoğrafı ayçiçek tarlalarında çekmeyi tercih ediyor. Dışarıda çekilen fotoğraflar, gerçekten renk ve doğallık bakımından çok güzel oluyor. Bu nedenle vatandaşlar da fotoğrafçılar da dış mekanlara yönelmiş durumdalar" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title