Haberler

Ayçiçeği Kesin Alım Fiyatlarının Belli Oldu

Güncelleme:

Keşan Ziraat Odası Başkan Vekili Rıfat Mangır, kesin alım fiyatı açıklanan ayçiçeğinin üreticiyi memnun etmediğini söyledi.

Keşan Ziraat Odası Başkan Vekili Rıfat Mangır, kesin alım fiyatı açıklanan ayçiçeğinin üreticiyi memnun etmediğini belirtti.

Mangır, düzenlediği basın toplantısında, Trakya Birlik'in açıkladığı kesin alım fiyatlarının çiftçiler için hayal kırklığı yarattığını söyledi.

Çiftçilerin açıklanan fiyattan daha yüksek rakamlar beklediğini anlatan Mangır, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şimdi çiçek bazında değerlendirdiğimizde şu an açıklanan fiyatla arada fark var. Bu yıl, çiftçiyi verim değil, yağ oranının yüksek olması kurtardı. Tamam, fiyatlar güzeldi ama bizim burada yüzde 45, yüzde 50 yağ oranları geldi. Çiftçi için yüzde 40 yağ oranına verilen ton başına bin 655 lira iyi bir rakam değil. Geçen yıl Yağlı Tohumlar 130 lira fark açıklamıştı. Çiftçi bu yıl bunun üzerinde bir rakam bekliyordu. Şu anda piyasadaki yüzde 40 yağ oranlı çiçek bin 580 lira verdiği rakamla çiçeğin fiyatı bin 655 lira oldu."

Kaynak: AA / Güncel

Keşan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title